Az EA-hez igazolt a Halo-univerzum atyja

  • Írta: szlav
  • 2021. október 19.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Marcus Lehto nélkül sem Master Chief, sem pedig a Halo-univerzum nem lenne az, ami. Épp ezért olyan izgalmas a hír, miszerint a Bungie társalapítója és a Halo látványtervezője egy új stúdió élén folytatja a karrierjét.

Egy ideje már sejthettük, hogy újabb nagy lépésre készül Marcus Lehto, a Bungie társalapítója és "Master Chief édesapja". Sajnos a veterán fejlesztő legutóbbi kezdeményezése nem volt túl gyümölcsöző: miután Lehto 2012-ben elhagyta a Bungie-t, két évre rá saját független stúdiót nyitott a V1 Interactive képében. Ennek lett a termése a Disintegration, amely RTS-elemekkel és egy igazán rendhagyó nézőponttal spékelte meg a klasszikus FPS-formulát. A játék azonban az egyedi ötletei ellenére is csúfos bukás lett, így az erőforrásaitól megfosztott stúdió alig egy év múlva le is húzta a rolót.

Marcus Lehto videojátékos karrierje ezzel azonban koránt sem ért véget, ma érkezett ugyanis a hír, miszerint az úriember egy frissen összeverbuvált fejlesztőcsapat élére áll, mégpedig az Electronic Arts égisze alatt. Lehto Twitteren árulta el, hogy játékrendezőként vezeti majd egyik új fejlesztőcsapatát Seattle-ben, a játékóriás új irodájában.

Lehto újdonsült és egyelőre névtelen csapata, egyébként nem összekeverendő az EA másik új csapatával, amelyet az exmonolithos Kevin Stephens vezet szintúgy Seattle-ben. Habár valószínű, hogy a két team főhadiszállása közös lesz, Stephens brigádja (amely a pletykák szerint Neon Black Studios nevet viseli) nyílt világú akciójátékokkal foglalkozik majd, amíg Lehto csapata egy új FPS-t készít.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...