Így idézi meg a játékokat az új Resident Evil-film

  • Írta: gorien
  • 2021. október 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Johannes Roberts, a Resident Evil: Welcome to Raccoon City rendezője a kezdetektől hangsúlyozta, hogy a játékokból merít a filmekhez. Most egy videón mutatja meg, mennyire figyeltek a legapróbb részletekre.

Amikor tavaly kiderült, hogy a Constantin Film újra próbát tesz a Resident Evil mozivászonra vitelével, Johannes Roberts, a projekt élére választott rendező leszögezte, hogy a lehető leghűebben kívánja visszaadni a játékokat. A nemrég megjelent előzetesben már láthattuk az utalásokat, de Roberts most néhány példa segítségével végigveszi, hogy mennyire figyeltek a részletekre.

A Resident Evil: Welcome to Raccoon City az első két játék történetét meséli el, ezért nemcsak olyan közkedvelt figurákat látunk viszont, mint Claire és Chris Redfield, Jill Valentine vagy Leon S. Kennedy, hanem sok ismerős helyszínnel is találkozni fogunk. Roberts szerint a legtöbbnél (mint a Spencer-birtok vagy a Raccoon City-i rendőrőrs esetén) szinte egy az egyben átvették a játékbéli dizájnt, de más apróságokat is átemeltek.

Az új Resident Evil-feldolgozás november 24-én érkezik a mozikba.

6.
6.
GAMEROD
Jó lesz ez. Annak se lenne sok értelme, ha egy az egyben a játékot utánozná a film. A hangulatot hozza, aztán ez a lényeg. A szereposztás lehetett volna jobb is, de szerintem szokható így is.
5.
5.
Gábor36
Sokkal jobb lenne ha a 0 és az 1-et vonnák össze 1 filmre, majd a 2 és a 3-at. Az 1 és a 2 teljesen más történettel és karakterekkel rendelkezik ami miatt sajnos a történetben lesznek nagy változások (pl Claire nem keresi Christ) és karaktereket vágnak ki (pl Sherry, Annette, Ada). A castinggal a rendező magának akar tetszeni, nem pedig a játékosoknak, hisz nem kell jósnak lenni, hogy tudják úgyis botrány lesz belőle ha Jill és Leon ekkorát változik, plusz Claire is kapott +15 évet.
3.
3.
xsbrx
#2: Egy az egyben adaptációt nyilván nem lehet csinálni büdzsé és idő miatt, de ez részben annak a hibája is, hogy 2 játékot akarnak egy film alatt összehozni, és emiatt rengeteg kompromisszumot kötnek. Ez pedig abban nyilvánul meg, hogy bizonyos karaktereket kivágnak (pl: Rebecca. De gyanítom hogy a Tyrant se lesz benne) vagy a sztorit butítják le hogy beleférjen a 110 perces keretbe.

Bár fene tudja, majd elválik novemberben, hogy mi sül ki belőle.
2.
2.
godach
#1: Én nem védeni akarom a filmet, de egyrészt pontról-pontra ugyan azt lehetetlen megvalósítani, másrészt pedig elhiszem, hogy a rendező egy kis művészi szabadságot is szeretne. Engem Leon és Jill kinézete sokkal jobban zavar, de az sem annyira hogy hőzöngve habzó szájjal üvöltsek érte. Inkább érthetetlen, miért nem nézhetnek ki úgy, mint akiket "megismertem" de ettől még izgalmasan várom mit alakítanak.
1.
1.
xsbrx
Hát ez a videó még nagyobb hibákra világít rá, mint a trailer.
- Lisa Trevor befigyel Leon és Claire mellett
- Chris közben G4 William Birkinnel hadakozik
hogy csak párat említsek.
De nem baj bedobtak pár easter egg-et és a helyszínek legalább ímmel-ámmal hasonlítanak a játékbeli verziójukra.
Hát kb ennyire figyeltek oda a részletekre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...