A Google tényleg bérbe adja a Stadia technológiáját

  • Írta: gorien
  • 2021. október 21.
  • Hír
Link másolása
A Google már hónapokkal ezelőtt jelét adta, hogy fontolgatja a Stadia alatt futó technológia bérbeadását más iparági szereplőknek, de most az első példát is látjuk arra, hogy nem csak a levegőbe beszéltek.

A Google Stadia elmúlt éve tele volt hullámhegyekkel és -völgyekkel. A belsős fejlesztőstúdiókat bezárták, miközben fontos vezetők is távoztak, de közben terjeszkedni is tudott a szolgáltatás. Néhány hónapja felröppent a pletyka, hogy a Google már dolgozik a technológiája bérbeadásán – ennek hitelét Phil Harrison alelnök februári fejtegetése is erősítette, miszerint vizsgálják, miként állhatnának össze más iparági szereplőkkel.

A 9to5Google szúrta ki, hogy már nem csupán elméleti síkon mozog a Stadia technológiájának bérbeadása. Az AT&T elérhetővé tette ugyanis felhasználóinak a Batman: Arkham Knight Google Chrome-ban és Microsoft Edge-ben streamelhető változatát – habár a Stadia logója sehol nem szerepel a techdemón, mind az AT&T, mind a Goolge egyértelművé tette, hogy ez az infrastruktúra fut a háttérben. Külön érdekesség, hogy az Arkham Knight egyébként egyelőre nem játszható a tényleges Stadián.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...