HWSW: iOS-re is jönnek a Netflix-játékok

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Android után iOS-en is elérhetővé válnak a Netflix mobiljátékai a streamingplatform előfizetői számára, de nem teljesen úgy, mint a rivális rendszeren. Az App Store szigorú irányelvei ugyanis megnehezítik a streamingszolgáltató dolgát.

A Netflix korábbi bejelentésének megfelelően rövidesen iOS platformon is elérhetővé válnak majd a világ legnagyobb videostreaming-szolgáltatójának mobiljátékai, a cég ugyanakkor nem hivatalos információk szerint kénytelen volt komoly kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy elérje az Apple okostelefonjainak felhasználói táborát.

A Bloomberg tudósítása szerint míg Android platformon a streamingszolgáltató játékai a Netflix applikáción keresztül érhetők el és tölthetők le, addig az App Store szigorú irányelvei nem teszik lehetővé, hogy hasonló módon épüljön fel a tartalomdisztribúció iOS platformon.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a Netflix játékait nem lehet majd sem letölteni, sem közvetlenül játszani a cég kliensalkalmazásából, így az app csak a játék elindítására lesz majd alkalmas, illetve a szoftvereket továbbra is az App Store-on keresztül lehet majd letölteni - mint minden más mobiljátékot a platformra. 

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el a HWSW oldalára!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...