Már játékokat is kínál a Netflix

  • Írta: szlav
  • 2021. november 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Korábban már beszámoltunk róla, most azoban elérkezett a nagy nap: immáron videojátékokat is kapunk a Netflix-előfizetésünk mellé. A szolgáltatás öt címmel indított, elsőként kizárólag Androidon.

Habár a napokban arról számoltunk be, hogy a Netflix nem kezd játékstúdiók felvásárlásába, annyit mindenképp kijelenthetünk, hogy az eddig kizárólag filmekkel és sorozatokkal foglalkozó streamingszolgáltató hivatalosan is fejest ugrott a játékiparba. Tegnap ugyanis elindult a Netflix Games, elsőkörben megcélozva az androidos mobilkészülékeket - a megfelelő eszközzel és egy aktív előfizetéssel már hazánkból is elérhető az új szolgáltatás.

A videojátékos szekció pofonegyszerűen illeszkedik a Neftlix androidos alkalmazásába: a kínált játékok egy önálló sávban kaptak helyet, az ott felsorakozó címeket pedig azonnal le is tölthetjük. Ugyan az adott játékot kiválasztva a Neftlix applikációja átirányítja a felhasználókat a Google Play áruházába, innen minden további felár nélkül indíthatjuk a csomagban lévő címeket.

A streamingszolgáltató érthető módon kis lépéssel indította el a videojátékos kezdeményezését: amellett, hogy kezdetben csupán egy mobilplatformon érhető el a játékszekció, annak tárháza is határozottan limitált. Jelenleg a Stranger Things: 1984, a Stranger Things 3: The Game, a Card Blast, a Teeter Up és a Shooting Hoops érhető el ebben a formában, de a lista minden bizonnyal bővül még a közeljövőben. Mivel nemrégiben a Netflixhez igazolt az Oxenfree csapata, szinte már garantálható, hogy előbb-utóbb itt is találkozunk néhány igazán érdekes fejlesztéssel.

1.
1.
Őrnagy
Ezek nem sokat variáltak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...