Újabb Microsoft-exkluzívokról pletykálnak

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 12.
  • Pletyka
Link másolása
Mostanában alacsonyan szállnak a Microsoft first-party fejlesztéseiről szóló híresztelések, és mára is jutott egy kisebb infócsokor - méghozzá mindjárt három projektről!

A Microsoft bődületes mennyiségű fejlesztőcsapatot tudhat magáénak, ezek pedig jobb esetben már gőzerővel dolgoznak az új projektjeiken. Habár a cég csak szép lassan osztja meg velünk, hogy milyen finomságok készülnek nála, néhány bejáratott informátor folyamatosan adagolja a tudnivalókat: nemrég például az Avowedról derült ki, hogy hasonlít majd a Skyrimra, szó esett egy felhőalapú MMO-ról, és lebukott a The Banner Saga-csapat Xbox-exkluzív projektje is.

Mára is jutott némi infó a témában, a Windows Central például arról számolt be, hogy az Obsidian Entertainment egy kisebb brigádja Josh Sawyer (Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity) vezetésével dolgozik a Pentiment kódnevű projekten. Ebben a szerepjátékban a tizenhatodik század Európájában nyomozhatunk majd egy gyilkosság után, eközben pedig a döntéseink mentén elágazó történetre és viszonylag kevés harcra számíthatunk. A jövőre megjelenő Pentiment létezését egyébként Jeff Grubb is megerősítette nemrég, és ha jól számoljuk, a Groundeddal együtt ez lesz az Obsidian negyedik csőben lévő projektje.

Szó esett még emellett a We Happy Few-t is jegyző Compulsion Games következő fejlesztéséről, amelyet Midnightnak hívnak egyelőre - ezt szintén a Windows Central osztotta meg velünk. Ez egy külső nézetes akciójáték, amelynek egy sötét, mesébe illő világ ad otthont: ezt hatalmas, varázslatos lények lakják, a történet maga pedig egy felnövéssztori lesz némi gótikus hangulattal és az USA déli részéről hozott inspirációval.

Végül tegyünk említést Jeff Grubb legutóbbi infójáról, miszerint a Microsoft az Altspace VR közreműködésével feltámasztaná a 1 vs. 100 nevű online kvízjátékot. Ez eredetileg 2009-ben futott Xbox 360-on, és hetente jelentkezett egy élő műsorral, amelyben a játékosok Microsoft Pontokat nyerhettek. Grubb annyi konkrétumot tudott elárulni a témában, hogy a játék a Microsoft Teamshez bemutatott avatárokat fogja használni. Az sajnos nem derült ki, hogy milyen platformon térhetne vissza a műsor, és az sem, hogy tényleg a 1 vs. 100 címet viseli-e - az ugyanis nem a Microsoft márkája, hanem egy valódi tévés show.

7.
7.
Őrnagy
#3: Arra céloztam, hogy a Micronál rohadt lassan dolgoznak :)
6.
6.
fojesz
3.
3.
crytek
#1: Nem értem mire gondolsz.

Szerintem a MS-nál továbbra sem lesznek ezekkel a raklap új studiokkal sem olyan minőségű game amit szembe lehetne állítani egy ps exklúzivval. És itt most nem azt mondom hogy a készülő ms címek szarok lesznek mert kb a bejelentettek 90%át várom (game pass miatt alap ugye) de valahogy mindig amikor tolja őket az ember hogy jó jó ,de a ps-en valahogy jobban összerakják a dolgokat.
Valamiért azt látom hogy a Sony jó érzékkel az értelmes fejlesztőket szerezte meg a MS-nak meg maradt a "söpredék"
2.
2.
norbi27
"The Banner Saga Xbox-exkluzív projektje"?

Mármint a The Banner Sagát jegyző Stoic Studio Xbox-exkluzív projektje.
Bocs, de ezen fennakadt a szemem.
1.
1.
Őrnagy
Amikor a Microsoftnál fejvesztve dolgoznak, az olyan, mint amikor a Sonynál teaszertartást mutatnak be. Szerintem. De várom a játékokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...