Nem lesz több visszafelé kompatibilis játék Xboxra

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 17.
  • Hír
Link másolása
A héten jelentette be a Microsoft, hogy 76 régi klasszikussal bővül az Xbox visszafelé kompatibilitás szolgáltatása. Ez viszont az utolsó alkalom volt, mert a technikai limitációk mellett jogi problémák is akadályozzák a kezdeményezést.

A héten ünnepelte a huszadik születésnapját az Xbox, aminek alkalmából a Microsoft két aprósággal is meglepte a rajongóit. Egyrészt már a decemberi premier előtt elérhetővé tette a Halo Infinite multiplayer módját, illetve az eredetileg 2019-ben leállított visszafelé kompatibilitási programjának adott egy újabb löketet, miután bejelentették, hogy 76 klasszikus játékkal bővítik könyvtárukat, köztük olyan sorozatokkal, mint a Max Payne vagy a F.E.A.R.

Ez viszont az utolsó alkalom volt, az Xbox Wire oldalán megjelent blogbejegyzésben ugyanis Peggy Lo, a programért felelős vezető elárulta, hogy többször már nem kapunk klasszikus címeket. Ennek pedig két oka van: egyrészt technikai limitációk akadályozzák a jövőbeli bővítést, másfelől jogi okai is vannak, ami miatt sajnos több klasszikus Xbox- és Xbox 360-játék még mindig nem érhető el ilyen formában. És ez sajnos már így is marad.

12.
12.
crytek
#10: Ridge Racer 6 marketplacen van amcsi storeba 10$
11.
11.
crytek
#10: Conan marketplaceről nálam azóta hibás. A support azt mondta ha akciósan akarom megvenni kell hozzá xbox 360 mert csak ott akciós rendes ms storeban nem.
Szóval most vadászok olyan ismerőst akinek van a padláson xbox 360a
10.
10.
semike
Egy May Payne több mint hatezerért, vagy egy starwars 3 azért durva ár…..anyjuk pippáját,azt.
Amúgy én a Conan-t megvettem a 360-as store-bol,majd one x-en feltelepítettem.De csak úgy adja be ha külön rákeresel.Vicces….
A Rodge Racer viszont nincs sehol….
9.
9.
csoki0619
#3: A jó öreg Micro már csak ilyen, hűek az évek alatt felépített(vagy lerombolt!?) imázsukhoz. Nézd csak meg a Windowst, 30 éve az a fő profiljuk, azzal keresték magukat szarrá, és mai napig képesek olyan frissítéseket kiadni a kezük közül, ami tönkrevághatja a géped ha telepíted. Ez van mikor egy ekkora gigacég egyeduralkodó valamiben. Nincs mitől félni, nincs konkurencia, nincs következménye annak a sok b.lfaszkodásnak, amit évek óta csinálnak.
8.
8.
crytek
#7: 3-4 év és itt is lesznek. Már ha addigra elfelejtik a one s-one x-et örökre

Nem mellesleg ezeket az ezer éves címeket is veszik még. Jó nem 100ezres meg milliós db számban de veszik őket. Nem véletlen a régi címek újrakiadásai sem remastered és egyéb néven..
7.
7.
XuChi
Minek ez a visszafele kompatibilitás. Ezer éves címek, amiket már aki akart rongyosra tudott játszani. Inkább legyenek már végre rendes Series X játékok …. :)
6.
6.
delphijos
#2: Na jó, de BC-nél csak ne úgy menjen valami hogy kell a régi gép :)
5.
5.
crytek
#3: Nem csak azt árazták túl nyugi :) Mx vs ATV Alive pl 13K kicsit soknak érzem egy 10 éves játékért.De annyi biztos hogy a Conant ha sikerült végre majd megvennem 900ft-ért pár hónapra rá gold mellé lesz adva :)

Conan egyébként ma sem működik. És a rendes storeba a boxon továbbra se jelzi hogy goldos lenne :(

4.
4.
crytek
#2: Azt inkább nem kapcsolom be ugyanis dual bootos RGH-s nem akarok bant :)
3.
3.
maktub
#1: Úgy tűnik, hogy a Microsoftnál bármi jót csinálnak azt muszáj idióta hibákkal köríteniük. Elkezdték például az FPS-boostot, erre négy hónapig nem frissítik egyetlen címmel se! Elérhetővé tették az új Halo multiját, de olyan bugosan, hogy én például nem tudtam elindítani egy meccset se. Most meg ez: játszhatóvá tesznek egy csomó régi kedvencet, hogy aztán egy részüket ne lehessen megvásárolni bizonyos országokban, a legnagyobb címeket, például a Max Payne 3-at pedig nevetségesen túlárazták!
2.
2.
semike
#1: Ha esetleg van xbox 360-od, akkor ott ha belépsz, megtalálod.Én pl a Conan-t tegnap így vettem.Szépen bekapcsoltam a Gears-os limited gépem és kész.
;))
1.
1.
crytek
Még mindig gázos sok cím :(

Conan-t azóta se tudom megvenni. PC-ről a marketplacen csak pörög a zöld "kör" és nem történik semmi. "új" ms storeba fent sincs
Xboxon a storeban nem jelzi hogy lenne rá akció holott a marketplacen ott van hogy 900ft most...
50 cent, fear 1 nincs áruk még.
Ridge Racer 6 nak meg azóta sincs magyar oldala.

+ máig nem értem mit vergődnek két különféle store-al miért nem tesznek mindent a "megújult" store alá..

Förtelem az egész..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...