Akció-szerepjátékot készít a Metroid: Dread csapata

  • Írta: szlav
  • 2021. november 30.
  • Bejelentés
Link másolása
Egyelőre csak Project Iron néven emlegetik azt a hátulnézetes akció-RPG-t, amelyen a Metroid: Dread csapata, a MercurySteam dolgozik. A stúdió a 505 Games segítségével kelti életre a multiplatformos projektet.

Új fába vágta a fejszéjét a MercurySteam. A madridi fejlesztőcsapatnak olyan nagyszerű játékokat köszönhetünk, mint a Castlevania: Lords of Shadow, a Metroid: Samus Returns, vagy az idei ősz egyik legnagyszerűbb Switch-exkluzívja, a Metroid: Dread, annyi tehát biztos, hogy érdemes szemmel tartanunk őket.

A VGC beszámolója szerint a stúdió ezúttal a 505 Games anyavállalatával, a Digital Brosszal bútorozott össze, hogy a 27 millió eurós kezdeti büdzséből elkészítsék a Project Iron nevezetű játékukat. A több platformot is megcélzó alkotás egy sötét fantasy világban játszódó akció szerepjáték lesz, mégpedig third-person kameranézettel. Nyilvánvaló, hogy ebből a kiindulópontból szinte bármi lehet, de a stúdió korábbi Castlevania-játékait észben tartva elmondhatjuk, hogy dolgoztak már hasonló alapanyaggal.

A Digital Bros két elnöke, Raffi és Rami Galante egyébként nagy lelkesedéssel fogadta a MercurySteam csapatát. A holdingcéget vezető testvérpár szerint is kiváló játékokat tett le az asztalra a spanyol brigád, beleértve a Nintendónak készített Metroid: Dreadet is, így a játékosok okkal számíthatnak egy újabb minőségi kalandra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...