Az FSR mellé érkezik a Radeon Super Resolution is

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 5.
  • Hardver
Link másolása
Az AMD a CES kapcsán jelentette be, hogy az év első negyedében érkezik a Radeon Super Resolution nevű felskálázási eljárása, amely a FidelityFX Super Resolutionnel ellentétben szinte minden játékra ráhúzható.

Egyre több szereplő rukkol elő a maga DLSS-kihívójával, az AMD például már a második ilyen megoldást szállítja. A FidelityFX Super Resolution, vagyis az FSR még tavaly nyáron mutatkozott be, a legnagyobb erőssége pedig az volt, hogy lényegében bármilyen, akár NVIDIA-kártyával is lehetett használni.

Az FSR mellé érkezik az év első negyedében a Radeon Super Resolution, amely alapvetően ugyanazt az algoritmust használja, mint az elődje, viszont kiküszöböli annak (és a hasonszőrű megoldások) egy nagy hiányosságát: nem kell várni arra, hogy a fejlesztők beépítsék a játékaikba, az AMD ígéretei szerint lényegében bármilyen programra ráereszthetjük majd.

Hátulütői azért ennek is vannak: egyrészt ehhez már mindenképp AMD-kártyára lesz szükségünk, másrészt az RSR utólag dolgozza meg a képanyagot, nem pedig renderelés közben, így valószínűleg nem lesz olyan hatékony, mint az FSR, és elvileg kisebb képhibák is előfordulhatnak.

A funkció egyébként a Radeon Software új és átkeresztelt kiadásával, az AMD Software: Adrenalin Editionnel érkezik majd, ami magába foglalja az AMD Link 5.0-s verzióját és az AMD Privacy View biztonsági eszközt is - utóbbi egy webkamera segítségével képes lekövetni, hová nézünk, és csak ott jeleníti meg kristálytisztán a képet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...