Három Star Wars-játék is készül a Respawnnál

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 25.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts bejelentette, hogy három Star Wars-játék is készül náluk, ráadásul mindegyik a Respawn Entertainment égisze alatt. A Jedi: Fallen Order folytatása mellett egy lövölde és egy stratégia is a csőben van.

Úgy tűnik, az utóbbi időben egymásnak adták a kilincset a Lucasfilm Gamesnél a különféle kiadók és fejlesztőstúdiók: noha a cég és az Electronic Arts exkluzív megállapodása csak 2023-ban fut ki (és a legendákkal ellentétben nem mondta azt fel a Disney), már a Ubisoft, a Quantic Dream, illetve az Aspyr is betárazott egy-egy fejlesztést a Star Wars-játékok új korszakára.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy az Electronic Arts kivonulna a képből, sőt: a cég a minap bejelentette, hogy három Star Wars-projekt is készül náluk, ráadásul mindegyik a Respawn Entertainment égisze alatt. Az egyik a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása, amely a hírek szerint idén mutatkozhat be, és ismét Stig Asmussen felel érte. A másik egy lövölde, amin Peter Hirschmann, a LucasArts egykori fejlesztési igazgatója, a klasszikus Battlefront-játékok veteránja dolgozik, míg a harmadik egy stratégia, amely a Firaxis-veteránokból verbuvált Bit Reactor közreműködésével készül - itt a Respawn alapvetően produceri feladatokat lát el.

A sajtóközleményben nincs szó platformlistákról és megjelenési listákról, továbbá a DICE és az EA Motive közreműködéséről sem ejtenek szót benne. A VentureBeat újságírója, Jeff Grubb szerint ez nem véletlen: ő úgy tudja, hogy innentől kezdve a Star Wars-játékok fejlesztését kizárólag a Respawn viszi tovább (az egyéb projektjei mellett), ami azt jelenti, hogy a Star Wars: Battlefront III sem készülhet el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...