Steam Deck - bármikor abbahagyhatod a játékot

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 27.
  • Hardver
Link másolása
Miközben a Valve gőzerővel készül a Steam Deck rajtjára, bemutatta a kézikonzol egyik legfontosabb funkcióját. A Dynamic Cloud Syncnek hála ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk - és a steames gépeink között is szabad lesz az átjárás.

Noha a Steam Deck technikailag nem más, mint egy hordozható PC, a Valve tisztában van vele, hogy egészen más körülmények között fogjuk használni, mint a jó öreg számítógépünket. A hordozhatóság velejárója, hogy a játékosok sokszor szüneteltetik majd a játékukat, ehhez pedig nem ártott egy funkció, amely lehetővé teszi, hogy utána pontosan onnan folytathassák a kalandjaikat, ahol abbahagyták.

Így született meg a Dynamic Cloud Sync, amely úgy csavar a konzolokról már ismerős quick resume-funkciókon, hogy a steames gépeink között is szabaddá teszi az átjárást: ha a Steam Decken játszunk, nem kell azzal foglalkoznunk, hogy bezárjuk a játékot, a PC-nken pontosan onnan mehetünk tovább, ahol a hordozható masinán befejeztük. A Dynamic Cloud Sync automatikusan elmenti a játékállást, és feltölti a felhőbe, mielőtt a Steam Deck alvómódba kapcsol, sőt a PC-s játékállást is monitorozza, így a Deckre visszatérve a számítógépünkön történtek után vehetjük fel a fonalat.

Az eszközök közötti váltás és a mentések szinkronizálása egyébként a Dynamic Cloud Sync nélkül is lehetséges, de valamivel macerásabb: ha ilyenkor ugranánk át PC-re, és indítanánk el ugyanazt a játékot, amit a Decken is játszottunk, a rendszer először megkér minket, hogy zárjuk be a programot a hordozható gépen, hogy a legfrissebb játékállástól folytathassuk. A Dynamic Cloud Sync egyébként nem működik majd az összes játéknál alapértelmezetten, a fejlesztőknek kell manuálisan engedélyezniük.

Így zajlik majd a rendelés és a kiszállítás

Most már egyébként az is biztos, hogy a korábbi híreknek megfelelően a Steam Deck tartani fogja a februári premiert: a Valve február 25-én kezdi el kiküldeni a foglalások véglegesítésére szánt emaileket, az előrendelőknek ezután három napjuk van arra, hogy ténylegesen is megrendeljék az eszközt.

Ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, az átszáll a következő előrendelőre. A Valve hetente, az előrendelések beérkezésének sorrendjében küldi ki az újabb emaileket, míg az első gépeket február 28-án kezdi el kiszállítani - a foglalási letétet beszámolják a vételárba.

A cég azt is elárulta, hogy az első tesztekre február 25-től lehet számítani, előtte legfeljebb előzeteseket és első benyomásokat olvashatunk majd a gépről.

12.
12.
crytek
#11: Hivatalos adat 2-5óra. Persze "grafika" nélküli címeknél lehet majd picit több is..
11.
11.
GemForge
#10: Sztem tévedsz, de azt magabiztosan teszed. Nem hiszem hogy low , nem hiszem hogy 800x600 és sem hiszem hogy másfél óra alatt leszívja. Node 20-25 napon belül.eljön az igazság pillanata!
10.
10.
Ooorky
#8: 4 órát max dos-os játékokat futtatva bír ki.

Ha vki gta 5-öt tol rajta 800*600 low-on akkor ~1,5 óra alatt leszívja az akkut.
8.
8.
crytek
#4: És ha elolvastad akkor tudhatnád hogy én az amd jelenleg még ki nem adott procijában lévő gpuról beszéltem ami ennél a fosnál minimum 2-3x erősebb lesz..

De biztos jó lehet egy kézi "erőgép" amit 4 óránként tölteni kell.. jaszkarizni jó bár belőlem inkább szánalmat vált ki aki ilyennek fog rohangálni.
7.
7.
Ooorky
#4: Imádom, hogy minden szalmaszálba kapaszkodtok.
6.
6.
taktaharkányi
#4: És mielőtt belemegyünk, hogy "de itt van, ne ez a AYANEO 2021 pro, ez steam deck-et reggelizik, blablabla", ja, vannak erősebb dolgok, csak azok nem is 400-600 dollárba kerülnek, hanem vannak 1200-1300 dollárért is hasonló handheld cuccok. Mindenki el tudja dönteni, hogy mi éri meg neki, el tudom képzelni, hogy a steammel együtt ez egy kellemes ökoszisztéma annak, aki ki tudja használni.
5.
5.
taktaharkányi
4.
4.
taktaharkányi
#3: Pár napja magyaráztad itt, hogy nem kell neked integrált gpu-nál több, mert egy játéknál úgysem az számít, hogy 120 fps meg high beállítás... :D Pedig te gondolom nem egy 7 colos kijelzőn használod. :)

Ps4 körüli teljesítménye van a cuccnak... kézi konzolnak az elég betyár, 480 meg 720p-ben bőven sok mindenre alkalmas és nem lesz csúnya a cucc.. Mondom mindezt úgy, hogy a büdös életben nem vennék Decket, hacsak nem szakadra rám egy vödör pénz és már nem tudnék mit kezdeni vele, egyszerűen mert nincs sok lehetőségem handheld-ben érdemben játszani, nem használnám ki.
1.
1.
hedzsooo
Elorendeltem az elsok kozott, aztan inkabb most lemondtam, hogy tobbszor is csusztattak, + kozben merlegeltem jobban azt a tenyt, hogy tobbnyire ugy is maradnek kezi konzol helyett PC/nagy monitor + laptop/projektor kombon. Szoval igy azt hiszem nekem ez igy sokba kerulne, hogy alig hasznalnam ki. Mindenesetre ha tenyleg olyan jo lesz mint eddig varhato, akkor biztosan sok gazdara lel majd belole nelkulem is, ha pedig a felhasznalok szerint is nagyon jo, valami akciosabb aron majd beszerzem magamnak egyszer aztan megis. Mondjuk ha vennem, csak a legnagyobb/leggyorsabb memoriaval tortenne. Kiveve, ha a megjelenese utan kiderul, hogy jol moddolhatoak, bovithetoek a gyengebb memorival arultak is de valoszinuleg ugy vannak megepitve hogy ez ne tortenhessen meg egykonnyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...