Szabad a vásár a PlatinumGames felett

  • Írta: szlav
  • 2022. február 15.
  • Biznisz
Link másolása
Miközben a videojátékok világát óriási felvásárlások rengetik meg, a PlatinumGames vezérigazgatója is bevallotta, hogy nem feltétlenül bánná, ha valaki őket is felkarolná - persze csak akkor, ha a stúdió megtarthatná a kreatív szabadságát.

Világos, hogy nagy tervei vannak a jövőre Anushi Inabának, a PlatinumGames új elnök-vezérigazgatójának. Nemrég megtudhattuk, hogy az úriember próbát tenne egy nagyobb volumenű, live service-szerű játékkal, ráadásul egy interjúban arról is szó esett, hogy a csapat szívesen feltámasztaná a Scalebound fejlesztését a Microsofttal. Apropó Microsoft, a VGC a minap a redmondiak legutóbbi nagy bevásárlásáról is kikérdezte Inabát, a stúdióvezető pedig elárulta, hogy nem feltétlenül mondana nemet, ha őket is megkörnyékeznék egy hasonló ajánlattal.

Az interjú során Inaba világossá tette, hogy szerinte az a legfontosabb, hogy az ehhez hasonló szituációkban a felkarolt fejlesztőstúdió megtarthassa a saját önállóságát. "Nem hiszem, hogy a Microsoft mikromenedzselni fogja majd az Activisiont, megfosztva őket a kreatív szabadságuktól. -- Úgy gondolom, hogy megmarad majd a közös tisztelet, és az Activision szabadon csinálhatja majd azt, amihez a legjobban értenek. A nap végén számunkra is ez a legfontosabb, így én sem mondanék egyből nemet egy hasonló ajánlatra, ha közben tiszteletben tartanák a fejlesztői szabadságunkat" - vallotta be Inaba.

Az úriember egyébként azt is megemlítette, hogy különösnek tartja, hogy Japánban nem sok példát láthatunk az ehhez hasonló komolyabb fúziókra: "Itt vannak ezek a nagy vállalatok a világ összes pénzével, én pedig csak arra tudok gondolni, hogy 'Gyerünk, vásároljatok fel néhány stúdiót!' Szerintem elég furcsa, hogy a japán vállalatok ennyire passzívak."

5.
5.
Heldengeist
#4: Nem ugyanaz. A stódió a fejlesztők csoportja, a kiadó egy teljesen külön szervezet. És itt most arról van szó, hogy a Platinumosok azt képzelik, egy teljesen külön szervezet majd a nyakukba önt egy IFA platónyi pénzt és hagyja, hogy azt csináljanak, amit akarnak és nem kezdi el őket nyaggatni egy-két év után, ha meg ellen állnak, nem cseréli le a vezetőséget.

Volt már olyan felvásárlás, ahol nem ez történt?
4.
4.
Parano1d
#1: A fejlesztő szemponjából mind1, a "stúdió" ugyanúgy belepof@zik a munkájába , mint a kiadó/felvásárló akárki, aki a pénzt adja a fejlesztésre. Ez már csak így megy.
És manapság amennyi pénzbe kerül egy grandiózusabb játék fejlesztése, egyre kevésbé bírják a tempót a kissebb stúdiók.
A végén lehet csak a Sony, a MS, a Nintendo meg a Tencent marad kb. meg a kis indi csapatok.
Esetleg az Amazon, vagy az Apple, mert előbb utóbb az Apple is részt akar majd ebből a tortából is.
3.
3.
crytek
#2: Az hogy csinálgatnak exklúzivokat azok csak szimplán szerződések kérdései. Ahogy pl ha a MS felkérné őket akkor xbox exet is csinálhatnának...

Ha a nintendoé lenne sose jött volna egy játékuk se pcre.
2.
2.
Raam989
Dehát ők nem a nintendo alatt vannak?
1.
1.
Heldengeist
Csakhogy ez a felvásárlás dolog általában nem a kecske is megmarad, káposzta is jóllakik elven megy. Még akkor sem, ha eleinte azt mondják. A felvásárlónak pénzügyi érdeke fűződik a stúdió teljesítményéhez és előbb utóbb bele fog pofázni a dolgokba, leváltogat fejeseket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...