Fejlesztőcsapatot vett a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo elnöke ugyan nemrég épp arról nyilatkozott, hogy nem szállnak be az iparágban zajló felvásárlási versenybe, most mégis egy fejlesztőcsapat bekebelezését jelentette be.

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa az elmúlt hetek tükrében úgy nyilatkozott, hogy a cégük nem száll be a felvásárlási versenybe: bár az úriember szerint nem zárkóznak el teljesen az ilyen üzletektől, ők inkább az organikus növekedésben látják a jövőt. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy a cég most bejelentette, megveszi az SRD nevű fejlesztőstúdiót.

Az SRD helyzete azonban különleges, hiszen a csapat durván negyven éve dolgozik együtt a Nintendóval, és már a Donkey Kong és a Donkey Kong Jr. NES-változatainál is közreműködtek - sőt: egy korábbi Iwata Asks-interjúból derült ki, hogy az SRD készítette el azt a prototípust, amely végül a Super Mario Bros. elkészültéhez vezetett. Ezek alapján a cég tisztában van a Nintendo kultúrájával, a közös munka pedig azóta is tart, hiszen az SRD-nek köszönhetjük a tavalyi Game Builder Garage-t is.

Az üzlet egyébként április 1-jén zárul le várhatóan, és ugyan nem derült ki, hogy a Nintendo mennyit fizetett a stúdióért, állítása szerint annak csak "kis hatása" lesz a pénzügyi eredményeire. A kiotóiak legutóbb tavaly januárban vásároltak be: akkor a Luigi's Mansion 3-at jegyző Next Level Games csapatát kebelezték be, és most ők készítik az új Mario Strikerst.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...