Elden Ring - veszélyben a PS5-ös mentések

  • Írta: szlav
  • 2022. február 26.
  • Hír
Link másolása
Habár fantasztikus rajtott vett az Elden Ring, a FromSoftware játéka mégsem lett teljesen hibamentes. A legnagyobb technikai baki a PlayStation 5-ös játékosokat fenyegeti, náluk ugyanis a teljes mentésük lehet a tét.

Az Elden Ring óriási sikerrel robbant be a játékvilágba, amit többek közt az is bizonyít, hogy a játék premierje többszörösen lekörözte Steamen a FromSoftware korábbi játékait. Az öröm azonban mégsem lehet száz százalékos, számos platformon ugyanis ingadozó teljesítményt jelentenek az Elden Lord trónjáért harcoló játékosok. Ez azonban nem minden: a PS5-ös kalandoroknak érdemes különösképp résen lenniük, náluk ugyanis egy nem várt hiba folytán akár a játék mentése is elszállhat.

Mindezt hivatalos forrásból, egyenesen a Bandai Namco nyílt üzenetéből tudhattuk meg, amelyben a kiadó amellett, hogy tudomásul veszi a játék problémáit, mindenkit biztosít arról, hogy a FromSoftware csapata gőzerővel dolgozik a javításokon. Így tudhattuk meg azt is, hogy a PlayStation 5-ön köddé váló mentések a konzol pihenőmód-funkciójához és a váratlan leállásokhoz köthetők. Ha játék közben vagy pihenőmódban teljesen kikapcsol a konzol (ezt okozhatja akár egy gyors áramkimaradás is), akkor meg van az esélye, hogy nem kerül mentésre az állásunk. Éppen ezért a fejlesztők ideiglenesen azt ajánlják, hogy a javítás érkezéséig mindig lépjünk ki manuálisan a játékból.

15.
15.
Banderas
#6: Mint 10-20 éve barátom . Videojatekos újságok CD DVD mellekleten voltak a patchek. Csak most BD vagy pendrive on adnák. A cikkhez is hozza szólva , én eddig nem nagyon vettem észre semmit , mert meg csak a sentibelnél tartok péntek óta . Kb eddig 25 szor mentem neki. De lassan meg lesz. Addig tovább se megyek. ✌️Kitartás türelem megfigyelés . Kicsit már így az elejéről azt mondom fluid mint a bloodborne. De természetesen inkább Ds. További szepnapot nektek gamer társak és kitartást a gamehez.
14.
14.
#8: Gondolkodj egy picit. Most lövik majd le a Nintendo 3DS és a Wii U eshopját.
Simán lehet, hogy 10 év múlva a PS5-ét lövik le.
12.
12.
n_csacsi
#4: A FromSoftware mindig vmilyen hibával adta ki a Dark Souls-okat is először. Talán még a Sekirot is, de abban nem vagyok biztos.
Persze, most szitkozódunk, a CP2077 esete miatt, de ott végig hitegetve voltunk, itt viszont nem.
Egyik kiadót se lehet felelősségre vonni, mert nem ők akarják kidobni a játékot "félkészen", mint ahogy te is fogalmaztál, hanem a profit éhes marketingesek meg fejesek. Kiadóként neked se lenne választásod, mert vagy nem adod ki határidőre vagy búcsút inthetsz a munkádnak és még végkielégítést se fogsz kapni. Persze, ebbe a részébe nem látnak bele az emberek, mert minden zárt ajtókon belül zajlik.

Úgy látszik most már sajna a CD Projekt Red bakija lesz az általános mérvadó ezek szerint sok embernél, pedig, mint ahogy azt írtam, ők végig hitegettek minket és a mai napig dolgoznak a folyamatos patch-eken, amivel nagyon kis mértékben javítanak a játékukon.
11.
11.
DarkLord
#10: Csak üsd be yt-on, hogy invisible enemies azt meglátod miről beszélek, nem 1-2 találat fog előjönni, tehát jó pár ember szenved ezzel a játékban. Mint írtam semmi más probléma nincs nálam se a játékkal, szépen fut , semmi lag, de az ellenfelek sokszor láthatatlanok meg a "lovacska2 is a seggünk alatt :D
8.
8.
Darksiders84
#6: Mi ez a kérdés ? Ha élsz a mai világban akkor min gondolkozol valójában ? Amúgy ha régen budapesti voltál a 22. Kerületből Lacikám akkor lehet, hogy ismerjük egymást .
7.
7.
Darksiders84
#4: +1 mostmár szinte valós örök igazság
6.
6.
zakkantlaci
Igen, igazatok van. És mi lenne, ha nem lenne internet, akkor a kedves fejlesztők hogyan is oldanák meg a patchelést? Hm?
5.
5.
DarkLord
Pc-n minden frankó lenne kivéve, ha nem láthatatlan ellenfelekkel kellene küzdeni, akik valójában nem szellemek, hogy ezt kellene csinálniuk... komolyan mondom , így játszani egy olyan játékot, amiben 2 csapásra lecsapnak és nem látod mit csinál az ellenfeled.
4.
4.
dcba
Borzalmas hogy minden jatek felkeszen jon ki, a fejlesztok elnezest kernek, a jatekosok meg turelmesen ulnek es varjal a patcheket. Mi lenne ha a jatek nem tocsogna a hibaktol es egybol mukodokepes lenne es mi lenne ha valaki fizetett 50-60-70 eurot annak nem kene 1-2 hetet varni amig a fejlesztok befejezik azt a termeket amiert a vasarlo mar fizetett.
3.
3.
nemfontos
Amúgy néha crash el is...
Katasztrófa hogy így jött ki. Remélem jövő hétre javítanak rajta.
2.
2.
nemfontos
#1: Annyira azért nem rossz a helyzet. De ilyenkor mindig eszembe jut miért nem vásárolok új játékokat (az ár mellett) általában
1.
1.
Mivel a PS5-ös verzió részemről játszhatatlan, ez nekem nem gond.

Egyelőre maradok a fix 60 fps-es PS4 verziónál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...