Elkészült az Elden Ring videótesztünk

  • Írta: szlav
  • 2022. február 27.
  • Videó
Link másolása
Az Elden Ring a napokban óriási erővel söpört végig a videojátékos világon. A tesztünket már olvashattátok, most pedig videós formában is láthatjátok, hogy mit gondolunk a FromSoftware legújabb játékáról.

Ha figyelmesen követtek bennünket, láthattátok, hogy az elmúlt időben igyekszünk belendíteni a videós tartalmainkat is. A legújabb alanyunk nem más, mint az Elden Ring, melynek teljes tesztjéhez kiegészítésként ajánljuk a videós kritikát. A visszajelzéseket továbbra is örömmel várjuk, ha pedig szeretnétek még több hasonló tartalmat látni, iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra! Jó szórakozást!


16.
16.
mans
#10: Nekem akkor is elvesz a felfedezésből. Már a lélekért sem kell sokat mászkálni ha halunk, a közelében éledünk újjá. A harc is fura DS3 után. Mijazakiék elmondhatnák , hogy egy ekkora világban miért kellett csökkenteni három főre a pvp-t.
15.
15.
nemfontos
#14: És a taktikazasra. De ez megint csak inkább növeli az élményt és nem csökkenti azt
14.
14.
nemfontos
#12: Pl a bloodborne -ban ott vannak a dungeon -ok, illetve rengeteg felfedezni való van benne, még akkor is ha sokkal lineárisabb mint az elden ring. Én ott pl nem törekedtem arra hogy sokkal magasabb szintet érjek el, de egy egy új hasznos holmi reményében körbe jártam a területeket. Opcionális, vagy rejtett ellenfelek is voltak bőven. Szerintem ez általános a hasonló játékokban.

De persze abban mindenképpen igazatok van, hogy az elden ring a nagyobb játéktér okán több lehetőséget kínál fel a fejlődésre.
13.
13.
Fata Morgana
Kb. 20+ óra után az a véleményem hogy a játék, bőven túlteljesítette az általam gondolt szintet.
Már most látom hogy több száz órás lesz ez a kaland, pláne annak fényében, hogy az ember nem is tudja mire jó az a sok tárgy, növény stb... amit gyűjtöget idő kell hozzá hogy mindent megismerjünk.
Vagy a mágia annyi fajta hogy, azt sem tudja az ember melyik irányba fejlődjön.

A térkép jelezte útirány nincs kőbe vésve, és alapozni sem lehet rá nekem három irányba is mutatja hogy erre meg arra menj de kb. nem is érdekel mert arra megyek amerre nekem tetszik.
A játék nem lett könnyebb, csak kapott könnyítéseket, de aki agyatlanul csapkod az ennél a játéknál is hamar fűbe harap.

A látvány káprázatos mármint ha az összképet nézzük, (nem a pixel huszárok játéka) a grafika előző gen-es ezt kár tagadni (nekem maximálisan megfelel).
Az ellenfelek és a fegyverek változatosak, a harcrendszer nem ismeretlen a DS szérián nevelkedetteknek.

Lenyomtam Margit-ot 25-ös szinten 2+ great axe-el annyira nem volt vészes, de
oda kell figyelni mert büntet mint minden enemy ha figyelünk eléggé.

Nekem az évtized játéka, PS4Slim-en tolom nem találkoztam semmilyen "braking-bug"-al sőt bug-al sem vannak apróbb röccenések, de együtt lehet velük élni

A videó teszt jó lett (GRATULA) bár nekem olyan rövidkének tűnik.

Ajánlom a játékot bárkinek aki szereti a kihívásokat és nem pityereg ha nem elsőre öl le mindenkit + van türelme mert akkor egy olyan kalandban lesz része, hogy még öreg korára is emlegetni fogja.
12.
12.
szlav
#11: A tesztben én is írtam, hogy ez egy nagyon kétélű dolog, és végső soron én sem tartom ezt nyilvánvaló negatívumnak.

Azt viszont kicsit ferdítésnek érzem, hogy az összes Souls-játék hasonlóan működne. Az Elden Ring egyértelműen ösztönöz arra, hogy letérj az ösvényről és felfedezd a térkép minden szegletét, ha viszont egy Dark Souls-játékban csinálod azt, hogy szándékosan átfutsz egy alacsonyabb szintű szekción 20-30 alkalommal, hogy behúzz egy-két szintet, az szerintem elég abnormális játékmenet. Nyilván meg lehet csinálni, de nem hiszem, hogy ez lett volna a korábbi részeknél a fejlesztői szándék.
11.
11.
nemfontos
A videóra még nem is írtam semmit... annyit jegyeznék csak meg, hogy az elden ring negatívumaként felhozott "túlszintezés" igazából nem negatívum. Ezt mindig is meg lehetett csinálni, ha valaki akarta. Az összes hasonló játékban megteheted, hogy irtod az ellenfeleket egy darabig. Van hasonló játék, ami külön bátorít is erre... Egyébként is, amíg "túlszintezel" addig lényegében játszol... és azért van a játék, hogy játsszuk... legalábbis szerintem... :)
10.
10.
nemfontos
#9: A fő csapást mutatja ilyen iránytű jelleggel. De a játék ennél sokkal több.

Tegnap megint találtam egy teljesen új területet, pedig azt hittem hogy arra már bejártam mindent.

Kis negatívum. Az irányítás valahogy soha nem érződik tökéletesnek. Fáj az ujjam a sok r1 -től. Torrent hívása igazán kaphatott volna valami kényelmesebb módot is. A sok tárgyban mazsolázva gyakran leütnek mire megtalálom amit akarok. A feliratok olvasgatása néha túl érzékeny a háromszög, és eltűnik egy gombnyomásra.
Ami a legnagyobb fájdalmam, - tudom hogy már írtam - de a harcrendszer a nioh 2 után sutának, és túl egyszerűnek hat. Valamivel lassabb és kényelmetlenebb mint mondjuk a bloodborne -ban volt.

Most lesz pár napom szabadon, amit eltölthetek ebben a világban. Találtam egy halom olyan helyet, ahol valami nem működik, és nincs meg a nyitja hogy hogyan fog. Ezt a máglya nem mutatja. :)

A játék továbbra is nagyon jó, bőven sehol sem tartok vele. Jó hír továbbá hogy tegnap semmilyen technikai probléma nem volt az update óta. Ez már az az állapot, amivel bőven kényelmesen lehet játszani, így ha valakit a rossz első hírek tántorítottak el, az most már nyugodtan megvásárolhatja, legalábbis a ps változatot mindenképpen.
9.
9.
mans
#7: Én magamtól akartam ràjönni merre kell menni, de a màglya sajnos mutatja az irànyt. Pvp is csak plusz két fő, ds-ben jobb volt hatan ökörködni.
8.
8.
nemfontos
#5: Tolni kell egy kicsit a stamina -ra, és az életre ha nem megy valami. És persze valami jó páncélban kell oda menni, amit majd találsz valamelyik eldugott sarokban. (minden jó cucc jól el van rejtve, és pont ezért olyan szórakoztató megtalálni őket)

Persze lesz majd nem sokára (vagy már van? ) speedrun ahol csupaszon 40 perc alatt vége a főtörténetnek. :D
7.
7.
nemfontos
#3: Ha arra gondolsz, hogy oda lehet -e szaladni az ellenfelekhez és gomb püföléssel meg lehet -e ölni őket, akkor a válasz az hogy nem. Számtalanszor meg fogsz halni itt is, viszont a hatalmas világban sok órát kalandozhatsz, fejlődhetsz, ami rengeteg lehetőséget rejt, illetve nagyon szórakoztató. Van bőven felfedezni való még az előtt hogy megküzdenél a nagyobb ellenfelekkel.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire változatosan építették fel a világot. Itt nem az van, hogy 3 féle feladat van szétpakolva egy nagy üres, egyforma térképen. Itt tényleg különböznek a területek, az ellenfelek. Nincs óriási nagy nyíl a térképen hogy "ide gyere beszélni az npc -vel", hanem hagyják hogy mindent felfedezz, és magad jelölgess. Ez a TE kalandod, és nem arról szól, hogy keresd a jelet a térképen. Annó még az amiga korszakban volt egy nagyszerű játék amire emlékeztet.
A lényeg, hogy nyugodtan megveheted. Garantálom neked, hogy ha kicsit is fogékony vagy a világra, (ezt videók segítségével le tudod ellenőrizni) akkor 100 - 200 órát bele tudsz majd tenni. 3 napja játszom vele, és sehol sem tartok a fő történettel, meg mindig elkalandozok másfele... Ez a játék maximálisan megéri az árát én úgy gondolom.

A bloodborne egyébként továbbra is a kedvencem. Fantasztikus. Ott a temető az, amin ha túl tudsz jutni, imádni fogod.
6.
6.
Ganzer
#3: Szerintem tegyél vele egy próbát. Felhasználóbarátabb mint az eddigi részek. Bossoknál nem kell mindig messziről visszamászni ha kinyírnak mert van egy szobor a közelükben ahol ujjá éledhetsz. Egy egy társaság kinyírása után egy egységnyi hp/mp flaska visszatölt. Többféle megidézhető spiritek amik segítenek a boss harcokban. Ami még fontos: ha valamelyik boss nagyon nem megy, hagyd ott és fedezd fel a világot, fejlődj, lépj szintet, ezerenyi helyre lehet menni.
5.
5.
Vis Major
#4: Ezzel "vitatkoznék". Mármint valóban mindegyik "könnyű" lesz, könnyűvé válik miután az ember végig vitte és elölről kezdi.
Én kijátszottam dlc-vel együtt a BB, DS3, Nioh1, Sekiro és Demon Soul.. fő game (nem is tudom van-e hozzá dlc).
Számomra mégis "kínszenvedés" kis túlzással. Persze vissza köszönnek a régi elemek, igazából a recept ugyanaz...de valahogy mégis kurvanehéz aminek viszont nagyon örülök.
Az én véleményem az, aki elvérzett a BB, DS3 vagy a Demon Souls-,nál az itt is el fog. Sőt, az openworld miatt méginkább.
4.
4.
#3: Kifejezetten könnyűnek mondanám, bár egyik Dark Souls játék sem igazán nehéz, ha veszed a fáradtságot és megjegyzed az adott főellenség támadási módszereit.
3.
3.
zoli12i
1 kérdés csak!
Ez az epizód ugyanolyan brutál mint a többi cím, vagy ezzel már a mezei játékosok is elboldogulhatnak valamennyire ?
Nagyon gondolkodom a megvételén, de anno a Bloodbournél irtó hamar elvéreztem.
2.
2.
nemfontos
Egyébként egy félreeső helyen találtam egy claymore -t is. Hasznos szerszám, legalább annyira mint korábban... :)
1.
1.
nemfontos
Korábban sokat beszéltünk a teljesítmény gondokról. Hát jelentem, hogy a ma reggel letöltődött ps5 -ös frissítéssel nagyon sokat javult a helyzet, viszont - hacsak nem be valamit - a verziószám nem változott. Még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg nem a megfelelő build volt fent az előtöltésnél, de ezt úgysem tudjuk meg.

Minden esetre a játék továbbra is nagyszerű. (bár a harcrendszer is volna annyira jó mint a nioh 2 -ben) Mindenkinek ajánlom a megvásárlását. skyrim méretű kalandozás, de nincsenek önismétlő feladatok, egyforma felesleges helyszínek, meg térkép pucolás mint amit általában a nyílt világ jelenteni szokott a mai játékiparnak.
Egy órája visszatértem a játék elejéhez, és találtam egy liftet, ami valami elképesztő helyre vitt el... nem is gondoltam volna hogy ilyesmi is van itt. Nem akarok spoiler -ezni.... csak annyit mondok, játsszátok... érdemes. Fedezzétek fel magatok az összes kis zegzugos területet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...