Újabb mobilos csapatot vásárolt a Netflix

  • Írta: szlav
  • 2022. március 2.
  • Biznisz
Link másolása
Az elmúlt hónapokban a Netflix is belevetette magát a játékiparba. A streamingszolgáltató elsőként a mobilos közönségnek kínál játékokat, így nem meglepő, hogy ismét egy erre szakosodott fejlesztőcsapatot kebelezett be.

Eddig egyértelműen az Oxenfree csapata, a Night School Games volt a Netflix legnagyobb fogása, de az immáron játékokat is kínáló streamingszolgáltató most egy újabb stúdióra vetette ki a hálóját. Ezúttal a Next Games mobiljátékok fejlesztésére szakosodott csapata csatlakozott a Netflix Games repertoárjához, miután a vállalat 65 millió eurót csengetett ki értük.

A körülbelül 120 főt foglalkoztató stúdió eddig olyan játékokat dobott piacra, mint a The Walking Dead: Our World, a The Walking Dead: No Man's Land vagy a Stranger Things: Puzzle Tales - az utóbbi kapcsán érezhetjük, hogy a fejlesztőbrigád és a streamingszolgáltató közt eddig sem volt teljesen hideg a viszony.

Ezt a Next Games vezérigazgatója, Teemo Huuhtanen is elismerte a sajtónyilatkozatban kihangsúlyozva, hogy a Stranger Things: Puzzle Tales során bebizonyosodott, hogy a Next Games és a Netflix partneri kapcsolata eddig is remekül működött. Habár arról nem érkezett hír, hogy a jövőben miféle játékokat szállít majd a stúdió a streamingszolgáltatónak, valószínű, hogy viszonylag hamar megtérül majd a Netflix befektetése. Csak 2020-ban több mint 27,2 millió eurós bevételt hoztak a stúdió mobiljátékai, melynek mintegy 95 százalékát az applikáción belüli mikrotranzakciók tették ki.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...