A Netflixhez igazolt az Oxenfree-csapat

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 29.
  • Biznisz
Link másolása
A videojátékok világa felé kacsingató Netflix egy nagyszerű indie csapatra vetette ki a hálóját. Az Oxenfree és az Afterparty által ismert Night School Studio mától a streamingszolgáltató alatt húzza az igát.

Eddig is tudhattuk, hogy a Netflix arra készül, hogy szilárdabban megvesse a lábát a videojátékos szférában, így talán nem is olyan meglepő, hogy a streamingszolgáltató egy sztoriközpontú játékokra szakosodott független fejlesztőcsapat felvásárlásával tette meg az első nagy lépést ebbe az irányba. A Night School Studio az elmúlt öt évben olyan címeket tett le az asztalra, mint az Oxenfree, az Afterparty vagy a Next Stop Nowhere, a jelenleg is javában készülő Oxenfree II: Lost Signals munkálatait azonban már a Netflix szárnyai alatt fejezik be.

A fejlesztőbrigád társalapítója, Sean Krankel egy nyílt levélben számolt be a nagy hírről. Az úriember bevallása szerint egészen szürreálisnak hat az a megtiszteltetés, hogy ők lehetnek az elsők, akik a Netflix videojátékos ligájához csatlakozhatnak, és mivel a stúdió eddig is a sztoriközpontú játékairól volt híres, a streamingszolgáltatóval való társulás egy abszolút természetes lépésnek tűnik. Krankel hozzátette, hogy a Netflix szárnyai alatt a csapat megtarthatja majd a saját identitását és a kreatív függetlenségét, ami egyben azt is jelenti, hogy az Oxenfree II továbbra is a menetrend szerint készül.

Hogyan működnek majd a netflixes játékok?

Eddig is tudtuk, hogy a Netflix a mobilos játékosokat célozza meg elsőként, erről tett tanúbizonyságot az is, hogy a vállalat kezdetben Lengyelországban, most pedig Spanyolországban és Olaszországban is elindította az elsőként Androidon elérhető új, bővített applikációját. Az alábbi képen (via Netflix Geeked) mi is láthatjuk, hogy hogyan is fest mindez.

A Games szekcióban egyelőre öt játék, köztük a Stranger Things: 1984 és a Stranger Things 3 található meg, melyekre kattintva az alkalmazás átirányítja a felhasználókat a Google Play Store-ra. Itt a Netflix-előfizetéssel rendelkezők további felár nélkül letölthetik a kiválasztott játékot, amit aztán egyetlen gombnyomással elindíthatnak a Netflix applikációjából is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...