Az EA törli az orosz csapatokat a sportjátékaiból

  • Írta: szlav
  • 2022. március 3.
  • Hír
Link másolása
Oroszország és Ukrajna háborúja a videojátékos világot is megrengette. Több fejlesztőstúdió és kiadó a szolidaritását fejezte ki Ukrajna mellett: az Electronic Arts például úgy döntött, hogy eltávolítja az orosz csapatokat a FIFA- és NHL-játékokból.

Miközben a This War of Mine csapata segélygyűjtést szervez a háborús zónából menekülő ukrán civilek részére, a GSC Game World pedig szünetelteti a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését, az Electronic Arts is úgy döntött, hogy jelképes módon kiáll Oroszország ellen. A stúdió egy nyílt közleményben vállalt szolidaritást a támadás alatt álló ukrán lakosok mellett, a FIFA és az UEFA közreműködésével pedig úgy döntöttek, hogy eltávolítják az orosz nemzeti válogatott csapatokat és az orosz klubokat az EA Sports játékaiból.

Ez a lépés a stúdió jelenleg futó futball- és jégkorong-játékait érinti majd. Ennek értelmében a FIFA 22-ből, az FIFA Mobile-ból és az Ázsiában népszerű FIFA Online-ból távoznak az orosz sportcsapatok. Az NHL 22 esetében egy lépéssel tovább megy az Electronic Arts, itt ugyanis az orosz klubok mellett Fehéroroszország sportcsapatait is eltávolítják a következő hetekben.

57.
57.
Jarl Balgruuf
#56: Nincsenek jogaid és nem a tiéd semmi.
Üdv a szép új világban.
56.
56.
Sz0ty1
Ez elég baj. Én amikor megvettem a játékot, az összeget a teljes játékra fizettem ki. Ezt hogy oldják meg? Jön egy frissítés és lecsonkítják a game-t? Akkor kérem vissza a pénzem!
55.
55.
zoli12i
#44: Ritka mint a Momentumos faj.
51.
51.
csoki0619
#49: Pontosan! Sokan nem tudják, de a Hollywood-i gigafranchise-ok nagy része is kínai támogatással készül. Csak menj fel Disney+-ra, minden második filmben/sorozatban jönnek a gurvamongolok(SP), pont mint Netflixen a feka, nagymellű, szőkehajú, szőröslábú, térdigérő f.szú hibridek.
50.
50.
csoki0619
#48: Na utánaolvastam egy kicsit. Egy kis korrekció, a valódi bajnokságok és csapatok(Shalke, Crvena Zvezd, van még de az mind orosz) felbontották a szerződésüket a céggel. H ez csak ilyen látszat intézkedés-e és csak levesznek egy két logót a mezekről, vagy tényleges bevétel megvonás, az relytély.
49.
49.
Turoscsusza
#47: Kepzelheted ,ha most Kina megtamadna Tajvant, ki merne oket szankcionalni? Osszedolne a vilag kereskedelme. Emlekszem mikor kosarlabdaban felszolalt par jatekos az ujhgurok miatt, a kinaik meg egybol levettek az NBA meccseket, meg a jatekosoknak kellett bocsanatot kerni :) vagy Ozil az arzenalbol ugyan ugy megemlitette oket es egybol a kispadra szorult. Europa meg bologat, mint a pincsikutya.
48.
48.
Turoscsusza
#47: Pontosan, jo pelda a Gazprom es a bajnokok ligaja akikkel szponzoracios szerzodesuk van 2024-ig. Nem keves penzt kell majd perkalni majd az Uefanak ha szerzodest akarnak bontani. :)
47.
47.
csoki0619
Aha, oké, és akk most töröljék azokat a csapatokat is, amelyeket orosz befektetők pénzelnek és amelyek szponzorálása által milliókat keresnek. Ja, h attól csökkene a bevétel?!
Szégyen ez az egész kirakat bohóckodás, valóban hatásos szankciókat meg nem mer egyik nagy kutya se bevállalni, inkább a köznépet szopatják, azok már úgyis hozzászoktak.
46.
46.
Turoscsusza
#43: Melyik orszag fagyasztotta be a bank accountokat vagy kobozta el az ingosagokat, vagy tiltotta be a protestalast?
45.
45.
Turoscsusza
#44: Szerintem beallhatsz a sorba a 4. boosteredert, le ne maradj rola te birka.
44.
44.
Mortis
#36: Nocsak, találtunk egy Mi Hazánk szavazót. Ritka állatfaj.
43.
43.
taktaharkányi
#36: Az oroszok 100 éve letapasztják a saját népük száját, te meg jössz itt a nyugati hatalmakkal.
41.
41.
xsbrx
Na közben Steamen hisztiznek az oroszok.
CDPR leállította a játékaik sale-jét Orosz- illetve Fehéroroszországra.
Megy is a reviewbombing szépen..
38.
38.
honest guy
#36: "Covid regime"
:DDDDD
36.
36.
Turoscsusza
#31: "Azt lehet mondani/irni amit a vezetoseg megenged" 2 ev utan ilyet irni amikor egybol bannolva vagy FB-rol, tik-tokrol ha a Covid regime ellen szolsz fel. Orvosokat,virologusokat fenyegetnek meg ,ha nem az"eloirt propagandat mondja fel. Az egesz vilag szajara tapaszt raktak a nyugati hatalmak, te meg jossz itt az Oroszokkal.
34.
34.
Turoscsusza
#31: Az oroszok nem mernenek megtamadni egy Natohoz tartozo orszagot, jelen esetben MO-t. Nem veletlen hogy az ukranoknal probalkoznak. Oroszorszagban is "szabad" vagy ameddig nem a kormany ellen protestalsz, mert utana a gulagba visznek jobb esetben, de ugyan ez a helyzet a vilag barmelyik mas orszagaban, lasd Kanada, szabad vagy ameddig nem a kormanyt akarod levaltani, ha megis akkor befagyasztjak a szamladat, eladjak az ingosagaidat (kamionodat) vagy bortonbe vagnak 10 evre. Azt hinned hogy ez csak Oroszorszagban tortenik meg, pedig ugyan ez tortent a nagy liberalis "szabad nyugaton"!
31.
31.
honest guy
Aki itt rinyál, az addig tegye meg, amíg megteheti. Mert az oroszoknál már csak azt lehet mondani/írni, amit a vezetőség megenged. Ezt valahogy mindig elfelejti a sok hópihe.....
28.
28.
nemfontos
#23: Az usákok mindent megcsinálnak amit a 20. századi totalitárius rendszerek csináltak, csak most le van öntve cukormázzal. Olvastam olyan nyakatekert okfejtést amcsiktól, hogy ha volt is csalás az elnökválasztáson, az igazából azért kellett, mert "megvédték a demorkáciát".. Még egyszer el kellett olvasnom, mert alig hittem el. Gyakorlatilag azt mondta, hogy a demokratikus választás veszélyezteti a demokráciát, mert akkor az emberek még a végén választanak olyat akit akarnak...
Tehát fel kell függeszteni a demokráciát, ezzel megvédve a demokráciát... Remélem értitek... :D
Ezt a dumát akár Brezsnyev elvtárs is előadhatta volna annó...
Az usákoknak manapság teljesen elment az eszük. Épp most gyakorolják a kollektív bűnösség elvét, amiről eddig azt hittük hogy nem szeretik.

Muszáj leírnom, de tegnap majdnem megfulladtam ebéd közben, mikor olvastam hogy egyes lmbtqxyz+++ csoportok aggódnak az ukrán homoszexuálisokért.... :D
Basszus. Nem ám minden civilért, csak ha valami deviáns civil akkor aggódnak....
Hihetetlen egy világban élünk.
25.
25.
Zuzmo
Putyin a politikájával a dicső szovjet időket akarja visszahozni. Ez eddig tetszett az orosz népnek is. Viszont, ha ez azzal jár együtt, hogy megint a vasfüggöny választja el őket a nyugattól (ami kicsit keletebbre került), már lehet, hogy kevésbé fog tetszeni.
24.
24.
godach
#21: Te most vágod miről beszélsz?
Mert pont engem erősítesz meg.
Volt egy eredeti konzolom, eredeti játékom és most vegyek egy izmos pc-t hogy játszhassak vele?
Ne nevettess :D
23.
23.
Turoscsusza
Azt nem tudom mi koze a sportoloknak ehhez...Semmi az eg vilagon, akkor minek oket buntetik ezzel? Ez mar kimeriti a diszkriminacio fogalmat, erdekes hogy pont azok az emberek csinaljak ezt akik egyebkent arrol magyaraznak folyamatosan hogy barhogy, is de fogadd el embertarsadat ugy ahogy van. Bezzeg ha most orosz vagy akkor lehet utalni,kitiktani,meghurcolni. Mocsok egy cancel cult vilagban elunk!
22.
22.
Heldengeist
Ami ezt a témát illeti, az oroszutálat most tényleg teljesen irracionális mértékű. Angolok lázadoztak egy szimfonikus zenekar ellen, mert Csajkovszkíj-t játszot, márpedig ő még a cári Oroszországban élt, a világon semmi köze Putyinhoz vagy akár a Szovjetekhez.

Vagy amerikaiak orosz vodkát vesznek, hogy a lefolyóba öntség. Azt hiszik a gyártót érdekli, hogy megisszák, filctollat mosnak le vele vagy a csatornába öntik, miután KIFIZETTÉK NEKI? Csak a forgalmukat növelik. Jobban tennék, ha hagynák a boltok polcán rohadni az orosz termékeket, de abból nem lehet "jó" Twiter/Tiktok posztokat csinálni.
21.
21.
Heldengeist
#18: Létezik emuláció, már az RPCS3-on is a játékok kétharmada gond nélkül végigjátszható, a maradék 85%-a meg problémásan játszható. Talán ~5-6% van még, ami döglött. Persze izmos gép kell hozzá.

Viszont a PS2 emuláció már elég régen nem probléma.

PC fronton viszont GoG/kalóz játékon kívül as always online DRM miatt semmiféle lehetőséged nincs verziókontrollra. Megveszel egy játékot, aztán a rendszer előbb-utóbb frissíti neked, ha tetszik, ha nem.
20.
20.
Extol
#15: Többen is ezzel jönnek, de hiába akarsz lemezes verziókat vásárolni, rohamosan tűnnek el a fizikai másolatok a boltokból. Ami dobozos, az is csak egy papirfecnit tartalmaz kóddal. Ez van, a digitalizáció világa, ahol semmi nem a tiéd. (GOG játékok esetleg)
Agony Uncut meg sosem volt a könyvtáradban, SubID link által volt látható. Magyarországon kb 240 forintér a tied lehet, remélem nem visz csődbe az összeg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...