Ez történt az ID@Xbox indie-eseményen

  • Írta: Shifty
  • 2022. március 17.
  • Rendezvény
Link másolása
Mindenféle csinnadratta nélkül zavarta le tegnap a Microsoft a korábban már beharangozott ID@Xbox indie-eseményét, ahol jó sok előzetest kaptunk, és néhány bejelentésre is futotta.

Mindenféle feltűnés nélkül tartotta meg tegnap a Microsoft a korábban már beharangozott, kifejezetten az indie-bejelentésekre koncentráló eseményét. A műsort itt nézhetitek vissza, alább pedig összefoglaltuk a főbb tudnivalókat.

Chinatown Detective Agency

Új előzetest kapott a Chinatown Detective Agency, ami egy cybernoir point & click játék lesz, egy nyomozóirodával a középpontban. Főhősünk Amira Darma lesz, aki magánnyomozóként egy rejtélyes ügyön dolgozik, méghozzá Szingapúrban.

 

Clash: Artifacts of Chaos

Vadonatúj kedvcsinálóval jelentkezett a Zeno Clash fejlesztőinek, a chilei ACE Teamnek a legújabb játéka. A helyszín ezúttal Zenozoik furcsa földje lesz. Itt él remeteként az amúgy közelharcban is jócskán járatos Pseudo, akinek akkor borulnak fel a hétköznapjai, amikor belekeveredik a Káosz Ereklyéiért folytatott hajszába. A Clash: Artifacts of Chaos valamikor novemberben jelenik meg PC-re , PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Crusader Kings III

Egy ideje már közismert, hogy a PC-n már elérhető Crusader Kings-sorozat harmadik, immár több mint kétmillió eladott példányt maga mögött tudó felvonása konzolokra költözik. A Crusader Kings III március 29-től lesz elérhető PlayStation 5-ön, illetve az Xbox Series-gépeken, ráadásul utóbbin az Xbox Game Pass kínálatába is bekerül a Paradox Interactive és a Lab 42 játéka.

Cursed to Golf

Ugyan a golf szabályai érvényesek lesznek a játékban, valójában az alkotók nagyot csavartak a formulán, hiszen a Cursed to Golf egy roguelike, fizikán alapuló dungeon explorer-játék, ahol a főhős a Golfpurgatóriumban örök golfra kárhoztatott, hacsak nem ütögeti vissza magát az életbe. A Chuhai Labs alkotása PC-re, Nintendo Switchre és Xbox-konzolokra fog megjelenni, valamikor idén.

Escape Academy

A Coin Crew Games játéka a népszerű szabadulószobák koncepciójára épít. A belső nézetes játékban különböző rejtvényeket, feladványokat és kihívásokat kell teljesítenünk ahhoz, hogy kiszabaduljunk a fogságból. Az Escape Academy játszható lesz egyedül vagy akár egy társunkkal karöltve is, ráadásul a kooperatív mód egyszerre támogatja a lokális és online együttműködés lehetőségét. A játék valamikor idén jelenik meg: PC-n, Xbox One-on, illetve Xbox Series X/S-en azonnal a Game Passben nyit, de PlayStation-konzolokra is befut majd.

A Fellow Traveller Games játékai

Összesen négy játékot hozott magával a csapat: Paradise Killer, ami már elérhető, illetve ott van a Kraken Academy, ami jövő héten jelenik meg Xbox-konzolokra, és ami egy felülnézetes kaland lesz. Friss kedvcsinálót kapott a sci-fi témájú szerepjáték, a Citizen Sleeper is, ami az év végén debütál, illetve a cuki Beacon Pines is bejelentkezett.

Floppy Knights

Vadonatúj előzetest kapott a Garden Story és a Rose City Games játéka, a Floppy Knights, ami egy körökre osztott, kártyaépítős taktikai szerepjáték lesz.

Immortality

Sam Barlow (Her Story, Telling Lies) legújabb játékában, az Immortalityben egy híres filmsztár, Marissa Marcel eltűnése körül zajlanak majd az események. Az írói gárda is megérdemel egy misét, hiszen Allan Scott (The Queen's Gambit), Amelia Gray (Mr. Robot) és Barry Gifford (Lost Highway) is csatlakozott a projekthez. Az interaktív film idén nyáron jelenik meg PC-re és Xbox-konzolokra.

Lost Eidolons

Az Ocean Drive Studio taktikai szerepjátékában Edent, a zsoldos kapitányt alakítjuk majd, aki egy polgárháború sújtotta birodalomban kell hogy helyt álljon. Az idei év harmadik negyedévében jelenik majd meg a játék, méghozzá PC-re és Xbox Series X/S-re.

Phantom Breaker: Omnia

Utolsó, a megjelenésre időzített előzetest kapott a Phantom Breaker: Omnia, ami egy húsz, különböző képességű harcosokat felvonultató animes bunyós játék.

There is No Light

Idén jelenik meg minden főbb platformra a Zelart játéka, ami egy sötét és brutális pixelkalandnak ígérkezik, amelynek főellenfelei könnyen visszaköszönhetnek a rémálmainkban.

Trek to Yomi

Friss kedvcsinálóval jelentkezett a szamurájfilmeket idéző Trek to Yomi. Hirokit irányítjuk, aki képtelen volt betartani otthonának megvédésére tett esküjét, amiért élet és halál között ragad. 

Tunic

Utolsó előzetest kapott Andrew Shouldice egyszemélyes projektje, ami tökéletesen idézi meg a klasszikus Zelda-játékok hangulatát, amit egy kis soulslike-beütéssel fűszereztek. A játék meglepetésre bekerült az Xbox Game Pass kínálatába is - a tesztünket itt olvashatjátok róla.

Voidtrain

A PC-re már megjelent interdimenzionális kaland az év végén Xbox-konzolokra is ellátogat. A játék egy egyedül vagy csapatban játszható belső nézetes túlélőjáték, ahol egy dimenziókat átszakító vasút lesz az otthonunk. Ezt a kozmikus gőzöst mi magunk fejleszthetjük és javítgathatjuk majd, de nem árt vigyáznunk, hiszen az ismeretlen világokban hatalmas szörnyetegek ólálkodnak

Whalefall

A Whalefall egy SRPG/JRPG hibrid lesz, ihletforrásként pedig olyan alapanyagok szolgáltak, mint a Final Fantasy-sorozat, a Gyűrűk Ura vagy éppen a Suikoden.  A játék Osfeld vérzivataros világában játszódik, ahol az égen hatalmas bálnák lebegnek. Ha egyikük meghal, akkor az óriási változásokat hoz a játék világának politikai és gazdasági életében, a halott bálnák teteme ugyanis felbecsülhetetlen erőforrásokat rejt. A mi feladatunk lesz, hogy megteremtsük a rendet és fenntartsuk azt, ezzel elkerülve a globális káoszt.

WrestleQuest

A SkyBound Games legújabb játékában a WWE egykori legnagyobb sztárjai, például Randy Savage vagy Andre, the Giant közreműködésével válhatunk a szervezet legnagyobb harcosává. Közben küldetéseket, egyéb kihívásokat kell teljesítenünk, pont, mint egy szerepjátékban. A pixelart körítés mellé komolytalanságot és önfeledt szórakozást is kapunk. A játék Nintendo Switchre, PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is megjelenik.


10.
10.
csoki0619
#9: :D volt olyan post ahol az első komment egy M betű volt. A végére egy többszörösen összetett mondatot raktak ki függőlegesen. Füstölt a hüvelykujjam mire végigpörgettem. :D
9.
9.
Venator
8.
8.
csoki0619
Egy átlagos Reddit kommentfal. :D
7.
7.
semike
Logic5 szerint, van egy-két cucc amire felfigyelt
Ooorky is, hogy érdekes lehet Crytek számára….
6.
6.
logic5
#5: Venator szerint a srácok szerint crytek számára egy-két érdekes cucc van benne
5.
5.
Venator
DarkCrash szerint a sracok szerint 1-2 crytek számára érdekes cucc van benne
4.
4.
DarkCrash
A srácok szerint 1-2 crytek számára érdekes cucc van benne!
3.
3.
csoki0619
Ooorky szerint 1-2 crytek számára érdekes cucc van benne!
2.
2.
Ooorky
1-2 crytek számára érdekes cucc van benne!
1.
1.
crytek
1-2 számomra érdekes cucc van benne!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...