Komoly gondok vannak az Undead Labs csapatánál

  • Írta: Shifty
  • 2022. április 1.
  • Hír
Link másolása
A Kotaku beszámolója szerint meglehetősen komoly problémák vannak a State of Decay-sorozatot készítő stúdió, az Undead Labs munkahelyi körülményeivel, ahol jellemző a diszkrimináció és a túlórázás.

A Kotaku számolt be róla először, hogy információi szerint a State of Decay-sorozatot fejlesztő Undead Labs csapatánál kaotikus állapotok uralkodnak. A cégvezetés folyamatosan rossz döntéseket hoz, állandó a túlóráztatás, illetve a szexuális visszaélések és a nők hátrányos megkülönböztetése is jellemző a "cégkultúrára".

A magazin tizenkét korábbi és jelenlegi munkatárssal történt beszélgetés alapján készítette a beszámolóját, amiből kiderült, hogy a microsoftos felvásárlás óta kifejezetten válságos a helyzet a stúdiónál. Az egyik fejlesztő szerint ugyan az elmúlt hat hónapban javultak valamelyest a körülmények, de összességében elmondható, hogy a stúdió légkörét nem éppen az elfogadás és befogadás jellemzi. Állítólag a problémák egy része akkor kezdődött, amikor a Microsoft felvásárlása után távozott a cég éléről az alapító Jeff Strain, akinek a helyét az ArenaNet egykori fejlesztési vezetője, Philip Holt vette át.

Pedig Holt érkezésével csatlakozott a stúdióhoz Anne Schlosser, akinek pont az lett volna a feladata, hogy segítsen megoldani a munkavállalók egyes ügyeit, és kezelje a különböző diszkriminációs problémákat. Az egyik beszámoló szerint azonban az ilyen ügyeknél Schlosser egész egyszerűen nem tett semmit. Végül a Microsoft egyik HR-es felülvizsgálatát követően Schlosser távozott a cégtől. Állítása szerint ez a tervezett átszervezések része volt.

Közben az is kiderült, hogy a vezetőség kényszerítette a csapatot, hogy készítsenek előzetest, és jelentsék be a 2020-as Xbox Games Showcase-en a State of Decay 3-at. Tették mindezt annak ellenére, hogy a fejlesztők jelezték, szerintük még korai lenne előállni a leleplezéssel. Később aztán a túlórázás is alapelvárássá vált, ami a munkatársak lázadozásához vezetett, végül pedig több veterán fejlesztő is inkább úgy döntött, hogy távozik a stúdiótól.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a State of Decay 3 kapcsán még mindig semmi konkrétumot nem kaptunk. Valószínűleg sehogy sem áll a fejlesztés.

17.
17.
markoci555
jól van, akkor ezt sem várom, vagy ha jön is hír, már nem is várok semmi jót...
16.
16.
Venator
ms jo mer olcso szolgaltatst tudd adni de a fejlesztoire rosz hatasal van megoli a kreativitast ezert nincsenek jo jatekik
15.
15.
crytek
#14: De nekem egy profilom van mindenhol és marad is. Ha nem kell a pénzem akkor így jártak :) Eleve csak a kiválasztottak kapják meg amúgy is :) :) :)
14.
14.
DarkCrash
#13: Akkor csinálj egy másodlagos angol profilt. És az alatt megy a Ps Now. Sokan így csinálják.
13.
13.
crytek
#11: De én nem akarok venni se ps3 se játékokat. Ezt már ezerszer leírtam.Ha adott egy ilyen lehetőség mint a felhő akkor meg pláne nem mivel felesleges pénzkidobás lenne csak a gép és a játékok megvétele. Majd egyszer eljut ide is ez a sony felhő (legalábbis ezt mantrázom magamnak elfedve a totális elkeseredettségemet)
11.
11.
DarkCrash
#10: Vegyél egy Ps3-at. 30 ezerig bezarólag kapsz Super Slimet. A játékok meg 500 ft-tól 3000 ft-ig szaladnak. Nekem is van Ps3 még. Ha kedvet kapok retrózni előveszem. Rengeteg jó játék van rá ez tény. A Sony szolgáltatása nekem is csalódás. Maradok az alap csomagnál náluk. Így hogy van Ps2 és Ps3 is, így teljesen felesleges előfizetnem a nagy csomagra.
8.
8.
Adritt7
#7: Crytek! Sajnos te most sem látod a fától az erdőt....
7.
7.
crytek
#6: Az hogy mije minek arról szó se volt.. arról hadováltok hogy attól mert a ms nál van pár cég már mindent a MS felügyel csinál stb.. Ilyen nincs, közel se.
6.
6.
DarkCrash
#5: Bárhogy is próbálod magyarázni az Xbox már csak árnyéka önmagának. Mielőtt belém állsz az okoskodásoddal, mind a 2 gép szokott lenni az adott generációban. De valahogy a One óta nem érzem azt hogy kell egy Box a Ps mellé.
5.
5.
crytek
#4: Nem lényeg, max neked. Érdekes a lassan 30 milliós előfizető tábornak semmi gondja a "sokszáz szarral" ami neked nem ér semmit sem..

Ez a #3-nak is szól:

Úgy beszéltek az ilyen felvásárlásokról mintha az ezt jelenti hogy kész bumm minden a MS-é és csak ők fejlesztenek mindent... A nagy lónak a ........ azt.. Itt annyiból áll ez a dolog hogy game passba jelennek meg és a MS zájló alatt futnak ennyi. A fejlesztés minden aspektusa az eredeti studió végzi. Gondoljátok ha nem így volna az a pár emberes indie Scorn nem jött volna még ki? Ugyanmár. A ms pont leszarja az egészet mi mikor jön ki. A game passba ott lesznek nekik csak ez számít. Ha fáj ha nem..
4.
4.
Adritt7
A Microsoft azért jutott idáig mert egyetlen egy általa felvàsàrolt stúdióval sem tudott mit kezdeni!!Mindegyiket csak a romlásba és a feloszlàsba taszította! Elég ha csak a RARE re gondolunk.Mindenféle hülye Kinetc címeket készítettek velük!El is tűntek szép lassan.!! És igen még mielőtt valami megveszekedett XBOX fan elkezdi a mondokâjàt van egy tényleg nagyon jó FORZA sorozatuk!Meg most valahogy szinte a 0 rol összekalapàltak a HALOT!!! ÉS ENNYI SEMMIRE NEM JÓ AZ EGÉSZ BANDA.Volt egy nagyszerű korszakuk az XBOX 360 al !!! Onnan ide bukni azért művészet!!!A GAME PASS tele INDE játékokkal ami vagy nagyon jó egy két darab de a többség 0!Egy két tényleg nagy cím de számomra nem ér az egész még 300 Ft sem!!! Lehet írni az okossàgokat de attól még ez a LÉNYEG
3.
3.
Robilluma
#2: "Mindent egyszerre" :DDDDDD
Egyelőre a semmit de folyamatosan projekten dolgoznak keményen.
A nem szólnak bele duma úgy fasság ahogy van. Főleg ha azt írod utána h nem akarnak ilyen balhékat. Ahhoz nem ártana bekukkantani az alájuk tartozó stúdiók munkájába és annak folyamatába, nem? A 'nem akarnak balhékat' nem azt jelenti h álmodnak róla. Persze úgy látszik így se úgy se jó, az Orikat fejlesztő Moon Studio is kikerült alóluk szép csendben és azt nyilatkozták h jobb is így, köszönik többet nem kérnek belőlük.

Nem (csak) az a bajom h nem jönnek még ki a 2 éve meglengetett játékok hanem hogy a legtöbb fejlesztésénél olyan hírek jönnek amik amatőrizmusra és inkompetenciára utalnak. Itt is erről szól a hír egy része és nem arról h szimplán még sehol nincs a fejlesztés.
De amúgy a Scornt és a Senua 2-t is már konzolváltás tájára belengették időponttal. Ez másfél éve volt...
2.
2.
crytek
#1: Mit akarsz hallani?

Ki és mikor mondta azt hogy ezek "hamarosan" érkeznek? Senki.. 2023 tól jönnek majd a "jóságok". Hova adjanak ki mindent egyszerre. Majd szép lassan adagolva jönnek.

Nem másodlagosan ezek a "bajok" pont a MS-ot igazolják ,hogy pont leszarják melyik cégük hogy mit csinál és valóban nem szólnak bele. Ugyanis 100% hogy a MS saját magának nem akar ilyen botrányokat.
1.
1.
Robilluma
Csak a szokásos. Szakértelem és szervezeti kultúra MSnél...
Az általuk felvásárolt stúdióknál 'váratlanul' csúsznak a játékok vagy kiderül h azt se tudják mit is csinálnak egyáltalán.
Csak a Starfield legyen rendben, a többiben már nem hiszek.
Everwild, Halo, Perfect Dark, új State of Decay, a felkarolt Scorn, Senua 2ről se tudunk semmit. Szinte a komplett 2020 Xbox Show egy parasztvakítás volt. A Fable és az Avowed volt még ezeken kívül. Azokról is sokat hallottunk az elmúlt két évben...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...