Borderlands 3 - végre teljes lesz a cross-play

  • Írta: szlav
  • 2022. április 22.
  • Hír
Link másolása
Mára hatalmas teret nyert a platformok közti szabad játék, a Sony azonban néhány esetben sokáig kötötte az ebet a karóhoz. A Borderlands 3 teljes cross-play támogatására egészen mostanáig kellett várnunk.

A cross-play funkciók elterjedését könnyen sorolhatjuk elmúlt pár év legnagyszerűbb játékipari fejleményei közé. Néhány évvel ezelőtt csak vágyálom volt, hogy egy PC-s játékos közös meccset indíthasson az Xboxon, PlayStationön vagy akár Nintendo-konzolon játszó barátaival, mára azonban megannyi multiplatformos cím garantál ilyen opciót. Sajnos a Borderlands 3 2019-es megjelenése éppen csak megelőzte a trend elterjedését, így a cross-play funkciókra egészen tavaly nyárig kellett várnunk.

A keresztplatformos játék azonban ekkor sem lett teljes, és még továbbra sem az, a Sony ugyanis sokáig elhatárolódott ettől az ötlettől. Szerencsére ez hamarosan megváltozik, a Gearbox ugyanis a PAX East színpadán bejelentette, hogy a PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös játékosok még idén tavasszal csatlakozhatnak az Xbox-konzolokon, PC-n vagy akár Google Stadián lövöldöző Vault Hunterekhez.

Habár a Sony hivatalosan sosem indokolta meg, hogy miért akadályozták meg a Borderlands 3 cross-play engedélyezését a saját konzoljaikon, az Epic és az Apple háborúja kapcsán publikált dokumentumukból kiderült (via GameSpot), hogy a Sony további részesedést várt el azoktól a fejlesztőktől, akik cross-play funkciókat adtak a játékaikhoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...