Egy pillanat erejéig újra visszatért az első Forza Horizon

  • Írta: szlav
  • 2022. május 3.
  • Hír
Link másolása
Miközben köröket járnak az új Forza Motorsport szivárgásai, váratlanul felütötte a fejét egy régebbi cím is. Egy rövid ideig újra elérhetővé vált a Forza Horizon a Microsoft digitális áruházán.

A Forza-játékok rajongói mára megszokhatták, hogy a Microsoft nem tartja életben a végtelenségig a széria korábbi darabjait. Minden bizonnyal a játékokban feltűnő autók és zeneszámok lejáró licencszerződéseit okolhatjuk amiatt, hogy a redmondiak rendszerint pár év után leveszik a digitális boltokból a széria korábbi darabjait - legutóbb a Forza Motorsport 7 járt így, amelyet négy év után tavaly szeptemberben vezettek ki a piacról. Egészen meglepő tehát, hogy a Horizon-ág legrégebbi darabja a minap ismét megvásárolhatóvá vált egy rövid ideig.

A 2012-es, eredetileg Xbox 360-ra kiadott versenyjáték már több mint hat éve távozott a Microsoft Store-ból, most azonban egy rövid ideig ismét listázva lett, mégpedig 19,99 dollár fejében. Azóta ismét lakat került a játékra, a jelenség azonban elég különös volt ahhoz, hogy megindítsa a teóriák lavináját. Jó esély van rá, hogy ez csupán egy hiba volt a Microsoft részéről, de ha a redmondiak a játék profilján ügyködnek, nem tarthatjuk kizártnak, hogy valamilyen formában vissza szeretnék hozni a közkedvelt epizódot. Szimplán megújított licencekről lehet szó, vagy álmodhatunk akár egy felújított változatról is?

10.
10.
Őrnagy
Jaaa, hogy ez már nem is elérhető! Első olvasásra félreértettem. Na, akkor ennek lőttek... Amúgy ez szerintem a Microsoftnál csak stratégia... Gondolom, azt szeretnék, hogy mindenki az újabb részekkel játszon (talán anyagi okok miatt)
9.
9.
Heldengeist
#8: Egészen biztos, hogy hiba volt. A játékot nyilván nem törölték, hogy letölthesse az, akinek megvan, csak valami rendszerkarbantartásnál valaki rossz helyre rakott egy pipát.
8.
8.
crytek
#7: Én nem tudom én a Horizon 2-től forzázok csak ,de más oldalon ennél a cikknél azt írják ez a forza h1 jobb mint a mostaniak..

Szerintem csak rendszerhiba volt :(
7.
7.
Őrnagy
Ezt az 1-et meg még nem is próbáltam soha. Talán majd most. De előbb Elden Ring (ami kb 1.5 év lesz nálam)
6.
6.
Őrnagy
Engem a realitás hiánya nem zavar az 5ben, sokkal inkább ez a buzi küldetéskeresgélés a térképen :D
Igazából én azt szeretem, ha autó versenyzik autó ellen, aszfalton vagy földúton (a 2. lehetőség még jobb). A többi nyílt világú ökörség csak idegesít. Persze tudom, hogy a fiataloknak ez (állítólag) bejön.
5.
5.
adamsfamily
#3: Ha padlógázzal végig tudsz menni akármelyik pályán,akkor lehet,hogy el kellene gondolkozni,hogy nincsen-e véletlenül bekapcsolva az összes assist.
Az viszont nem a játék sara,hogy nem nézed meg a beállításokat és a GY.P. módban játszol.
4.
4.
crytek
#3: Azért hazudozni nem kell... még véletlenül se lehet egy db futamot se megnyerni fékezés nélkül. Eleve sok futamon csak a kanyarokon tudsz rohadt sokat bukni mert ott a gép úgy megy állandóan mintha nem is kanyar lenne :)

Szóval attól hogy nem tetszik nem kell valótlanságokat állítani..

Nem mellesleg egy köztudottam vér full arcade játéktól miért várnak el az emberek bármit is én nem tudom felfogni.. Ez pont ezért jött létre és ezért szeretik sokan. Ha szim kell ott az rfactor és a többi cucc
3.
3.
Merőkanál
Nem rég kipróbáltam a FH5 öt ..... Szép kb ennyi pozitív véleményem van a játékról .... De hogy 2022 ben Arcade ide vagy oda gyakorlatilag még egy minimális fizikát is nélkülöző autós játékot kiad egy Microsoft .Mindegy ebben a játékban hó vagy szántáson mész a Lambó ugyanúgy fog siklani rajta mint ha aszfalton mennél...Padlóravasszal szinte mindegyik szakasz fékezés nélkül teljesíthető ... Végig az az érzésem volt a játék alatt,hogy ezt full idiótáknak vagy 5 éveseknek csinálták Autós játék ez szép is csak épp Teszkó szint
2.
2.
crytek
Nem tudom minek adnák ki újra amikor évente foshatják az új részeket.. Vagy az új részekkel sok a munka és mégse tejel olyan jól az a 20 millió emberke aki tolja??
Sose tudjuk meg....
1.
1.
Őrnagy
Engem a 2. érdekelne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...