Mass Effect - kacsa volt a Shepard visszatérésére utaló hír

  • Írta: szlav
  • 2022. május 11.
  • Pletyka
Link másolása
Egy webshopon árult poszter leírása elég volt ahhoz, hogy lázba hozza a Mass Effect-sorozat rajongótáborát, az új epizód projektvezetője szerint azonban csupán tévedés volt a Shepard visszatérésére utaló szöveg.

Az új Mass Effect leleplezése óta a BioWare hétpecsétes titokként kezeli a játék legapróbb részleteit is, azt azonban eddig is tudhattuk, hogy a játék az eredeti trilógia eseményei után veszi fel a fonalat, ismét a mi galaxisunkban. Az első előzetesben még a korábbi játékok egyik fontos szereplőjét, Liarát is kiszúrhattuk, az asari faj tagjai azonban igen hosszú élettel vannak megáldva, így továbbra is homályos maradt, hogy pontosan mikor játszódhat az új epizód.

Ez volt tehát a status quo egészen addig, amíg a BioWare saját webshopján árult poszter leírása gyufát nem hajított a lőporoshordók közé. A következő szöveg állt a poszter mellett: "Shepard utolsó kalandja megállította a Reaper-fenyegetést, de a Föld óriási árat fizetett. Miközben Shepard és a túlélők az újjáépítésen dolgoznak, a rajongók csak találgathatnak: vajon mit hoz a jövő?".

Aki egészen a trilógia konklúziójáig kísérte Shepard kalandját, már értheti, hogy miért hozta lázba annyira a rajongókat ez a rövid szösszenet. A leírás gyakorlatilag elárulta, hogy a Normandy parancsnoka személyesen is visszatér az új epizódban, annak ellenére, hogy a Mass Effect 3 befejezései közül csak az egyik választás, a "Destruction" utalt arra, hogy Shepard túlélte a Reaper-háborút.

A jó hír azonban az, hogy mindez csupán kacsa volt, legalábbis ezt állítja Michael Gamble, akinek a szavára minden bizonnyal adhatunk, hiszen ő az új Mass Effect projektvezetője. Miután a BioWare webáruházában is módosították a fenti szöveget, az úriember elárulta, hogy a korábbi leírás erősen félrevezető volt, azt ugyanis csupán az áruház üzemeltetői firkantották a poszter mellé. A konklúzió tehát az, hogy a jelenlegi állás szerint Shepard visszatérését és a "Destruction" befejezés kanonizálását koránt sem vehetjük készpénznek. Azt persze hozzátesszük, hogy a BioWare a választott befejezéstől függetlenül könnyedén életre kelthetné a parancsnokot - nem ez lenne az első eset, hogy Shepard a holtak közül tér vissza, hogy megmentse a galaxist.

1.
1.
adamsfamily
Nem biztos,hogy valóban kacsa.A 3. rész főcím utáni jelenetében a kis srác aki áll azzal az öreggel a csillagos ég alatt,azt mondja a gyerek,hogy "tell me another story about the Shepard",amire azt feleli az öreg,hogy "It's getting late,but okay,one more story".
Ráadásul ha a destroy befejezésnél,a galactic readiness fullon van,akkor úgy van vége,hogy Shepard a romok alatt még fellélegzik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...