A Necromancerre fókuszált a Diablo IV negyedéves helyzetjelentése

  • Írta: szlav
  • 2022. június 14.
  • Hír
Link másolása
Ismét elszaladt három hónap, újabb blogbejegyzéssel jelentkezik a Diablo IV fejlesztőcsapata. Nem meglepő, hogy a mostani helyzetjelentés az APRG frissen bemutatott kasztjára, a Necromancerre fókuszál.

A minap a Diablo-fanoknak is izgalmas bejelentést hozott a Microsoft és a Bethesda műsora. Nem elég ugyanis, hogy a színpadon helyet kapott a várva-várt akció-szerepjáték, de a Blizzard itt leplezte le Diablo IV ötödik, s egyben utolsó karakterosztályát, a Necromancert is. A cinematic és az azt követő gameplay igen látványosak voltak, ez azonban csak a jéghegy csúcsának bizonyult, befutott ugyanis a fejlesztőbrigád legújabb nagy blogbejegyzése.

A negyedéves helyzetjelentés nem meglepő módon a Necromancerre fókuszált, így most számos újdonságot megtudhattunk a holtakkal játszadozó idéző játékmenetéről. A fejlesztők elárulták, hogy a Necromancer az elhunytak lélekesszenciáját és a holtak testét egyaránt a javára fordítja majd, a csatába pedig karddal, tőrökkel, varázspácával, varázsfókusszal, pajzzsal és persze az elengedhetetlen kaszával a kézben indul.

A Blizzard csapata három különálló ágra osztotta a Necromancer játékstílusát. A "Bone" képességek révén a közvetlen, fizikai csapásainkat és a saját állóképességünket erősíthetjük, de visszatérnek az olyan ikonikus képességek is, mint a Bone Sporit vagy a Bone Prison.

A "Darkness" ezzel szemben a sötét mágiára fókuszál. Ezek lehetnek területi varázslatok vagy hosszabb idő alatt sebző átkok, de itt kap helyet a Decompose nevű képesség is, amellyel holttesteket generálhatunk akkor is, ha éppen nincsenek elesett ellenfelek a környéken - ezek fontosságára még visszatérünk.

A harmadik ágazat nem más, mint a "Blood", az önjelölt vámpírok kedvence. A Necromancer a vérszívással és az ehhez hasonló képességekkel tartja magát életben csata közben, de ha jól keverjük a kártyáinkat, a vérmágia segítségével hatalmas pusztítást végezhetünk a bennünket körülvevő ellenfelek közt.

A három ágazat és általánosságban a Necromancer azonban nem lehetne teljes a kaszt elengedhetetlen idézései nélkül. A Necromancer egyedi játékmechanikája ugyanis a "Book of the Dead" köré épül - ebben a könyvben találjuk válogathatunk a karakterünk megidézhető élőholtjai közül (csontvázharcosok, csontvázmágusok és gólemek). A holtak könyve azonban nem csak arra ad lehetőséget, hogy kiválogassuk a csatlósainkat - ugyanitt fejleszthetjük és személyre is szabhatjuk őket.

A Blizzard csapata a hagyományos Skeletal Warrior példájával mutatta be ezt a rendszert. A minket követő csontvázak lehetnek hagyományos közelharci egységek, több életponttal rendelkező védelmezők, vagy kaszások, akik területi csapásokkal tizedelik meg az ellenfeleinket. Akkor sincs azonban minden veszve, ha minionok nélkül szeretnénk meghódítani az éjszakát. A Book of the Dead lehetőséget ad arra is, hogy feláldozzuk a csatlósainkat, ezzel hasznos bónuszokat nyerve a saját karakterünkön.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...