Hamarosan az egeret és billentyűzetet is támogatja az Xbox Cloud Gaming

  • Írta: szlav
  • 2022. június 23.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft sem tétlenkedik, miközben a Sony a megújult PlayStation Plus rajtjával forgatja fel a játékvilágot. Az Xbox Cloud Gaming asztali használatához hamarosan már kontrollerre sem lesz szükségünk.

A Microsoft már néhány hónappal ezelőtt belengette a dolgot, most azonban úgy tűnik, hogy nincs már messze az Xbox Cloud Gaming egér- és billentyűzettámogatása. A játékfejlesztőknek szánt tájékoztatóján az Xbox vezető szoftvermérnöke, Morgan Brown árulta el, hogy mivel erősítik a redmondiak a közeljövőben a felhőalapú játékstreaminget.

Brown elárulta, hogy az Xbox Cloud Gaming csapatai jelenleg azon dolgoznak, hogy újabb módszerekkel minimalizálják a felhős játék közben érzékelhető válaszidőt, illetve igyekeznek a játékfejlesztőkkel együttműködve olyan megoldásokat találni, melyekkel tovább optimalizálhatják a streamelt játékok felbontását. Ez azonban nem minden, hiszen Brown elmondása szerint már csak egy karnyújtásnyira van a címünk alanya, vagyis az egér és billentyűzet támogatása is. Az úriember arra kérte a konzolos játékfejlesztőket, hogy ha tehetik, minél szélesebb közben építsék be ezt az opciót a játékaikba, hiszen így akadálymentes lehet az átállás, ha megérkezik a rendszerszintű támogatás.

Habár az Xbox Cloud Gaming játékkönyvtárát gyakorlatilag bármely PC-ről és laptopról elérhetjük, jelenleg kizárólag egy csatlakoztatott kontrollerrel vagy érintőképernyővel játszhatjuk az itt szereplő címeket. Az egér és billentyűzet támogatása amellett, hogy több lehetőséget nyit majd asztali környezetben, a későbbiekben utat engedhet a PC Game Pass játékainak is - az eddigi perifériás limitációk minden bizonnyal komoly szerepet játszottak abban, hogy az Xbox Game Pass felhős könyvtára eddig kizárólag konzolos megjelenéseket tartogatott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...