A Ubisoft játékon belüli eseményekkel mutatja be a klímaváltozás veszélyeit

  • Írta: szlav
  • 2022. július 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A Playing for the Planet szervezetével együttműködve a Ubisoft elkötelezte magát, hogy megismertesse a Riders Republic és a Skull & Bones játékosaival a klímaváltozás hatásait.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik kezdeményezése, a Playing for the Planet számos nagy kaliberű játékipari partnerrel végez közös munkát, de a Ubisofttal való együttműködésük messze eltér a szokásostól. A francia fejlesztő- és kiadócég ugyanis elhatározta, hogy a közeljövőben a játékaikon belüli különleges eseményekkel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás, a környezetszennyezés és a természetes erőforrások kizsákmányolásának negatív hatásaira.

Az egyik ilyen eseményt hamarosan a Riders Republic játékosai tapasztalhatják meg elsőként. A nyílt világú sportjátékban az Észak-Amerikában évről évre nagyobb problémát jelentő futótüzek köszönnek majd vissza. A játékosok nem számíthatnak figyelmeztetésre, egy napon váratlanul vörösbe borul a horizont, az erdőtűz füstje eltakarja az eget, a pálya lángoló területei pedig bejárhatatlanná válnak majd. Az esemény során a sportmániások többet is megtudhatnak majd az erdőtüzek veszélyeiről, azok megelőzéséről, együttműködve pedig visszaszoríthatják a pusztító lángokat.

Habár a Skull & Bones megjelenésére a pletykák szerint még legalább novemberig várnunk kell, a kalózszimulátorban is találkozhatunk majd egy igen különleges eseménnyel. A nyílt tengeren hajózva a cápák túlhalászatáról és a cápauszony-kereskedelem pusztító hatásairól ismerteti a játékosokat a Ubisoft.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...