A Rockstar felhagy a Red Dead Online támogatásával

  • Írta: szlav
  • 2022. július 8.
  • Gyászhír
Link másolása
A Rockstar Games eddig sem vitte túlzásba a Red Dead Online bővítését, a stúdió azonban most hivatalosan is bejelentette: nem kap már nagyobb tartalmi frissítéseket a Red Dead Redemption 2 többjátékos módja.

Nem számítottunk arra, hogy a Red Dead Redemption 2 többjátékos módjából is olyan virágzó világ kerekedik majd, mint a GTA Online-ból, de a Red Dead Online post-launch támogatása mégis egészen kiábrándító volt. Igen, kénytelenek vagyunk múltidőben beszélni a dologról, a Rockstar Games ugyanis bejelentette, hogy stúdió a GTA VI fejlesztését prioritásba helyezve átszervezi a fejlesztői erőforrásait. Ennek nyomán leáll a Red Dead Online érdemi támogatása, vagyis komolyabb tartalmi frissítésekre már egyáltalán nem számíthatunk a jövőben.

Nem mintha eddig túl sok reményt fűztek volna a vadnyugat jövőjéhez az online cowboyok. A Rockstar Games lényegében már egy teljes éve felhagyott a Red Dead Online támogatásával, így a rajongóközösség egy jelentős része néhány nappal ezelőtt elkezdte leszervezni a játék nagyszabású temetési ceremóniáját. Amennyire szomorú, annyira költői, hogy egy ilyen kezdeményezés közepette a stúdió is ráveti az utolsó lapát földet a többjátékos mód koporsójára.

Persze a Rockstar megfogalmazása ennél jóval mérsékeltebb volt, a korrektség kedvéért pedig érdemes megemlítenünk, hogy a Red Dead Online gyakorlati támogatása nem áll le teljesen. Az egyébként önálló címként is forgalmazott játékot a későbbiekben is elérhetjük majd, nem mennek sehová az online szerverek, ráadásul időszakos eventekre is számíthatunk - jóllehet, ezek nem lesznek többek a korábbi események újraszervírozásánál. Emellett néhány új Telegram-küldetés is érkezik még az idei év vége előtt.

3.
3.
Heldengeist
#2: Amíg pénzt csinál, nem fognak vele felhagyni. Sőt, amíg pénz csinál, más játékokkal meg men tudják megismételni, az inkább arra hajtja őket, hogy lószart se csináljanak GTAV Remastered verziókon kívül az aktuális új konzolra.

A GTA Online megjelenése előtt kb. minden évben jött egy új játék és/vagy teljes játéknak beillő önállóan futtatható single player DLC. Azóta csak pár remastered és a RDR2.
2.
2.
Viktor_The_Best
A GTA Online-nal is felhagyhatnanak mar, igy hamarabb megkapnank a GTA 6-ot! Es egyeb projektet amin dolgoznak is hamarabb megkapnank...
1.
1.
Grota333
Ha valóban egy minőségi következő GTA epizódot csinálnak, akkor szerintem megéri.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...