Megérkezett Xboxra a Discord

  • Írta: szlav
  • 2022. július 20.
  • Hír
Link másolása
Mindenki jól jár, ha teljesen zökkenőmentessé válik a platformok közti játék és csevegés. Ennek jegyében kifejezetten jó hír, hogy végre Xbox-konzolokon is elérhetővé válik a Discord.

A TeamSpeak és a Ventrilo nyomdokain felemelkedő Discord mára gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a PC-s videojátékos szférában. A gamerek elsőszámú csevegő- és közösségépítő szoftvere pedig a továbbiakban sem hagyja abba a térhódítást: az Xbox-konzolok legújabb frissítésével mostantól a konzolos játékosok is csatlakozhatnak a PC-ről vagy mobilról beköszönő barátaikhoz.

A Microsoft közleménye szerint elsőként az Xbox Insider Program résztvevői közt indítják el a cross-playes közös játékot vagy csupán a mindennapi csevegést megkönnyítő funkciót, a következő néhány hét során azonban mindenkihez megérkezik a frissítés. Az Xbox- és Discord-fiókok összekapcsolása a leírás szerint pofonegyszerű lesz, egy QR-kód beolvasásával telefonon könnyen megoldhatjuk ezt, érdemes azonban tudni, hogy azoknak is újra kell párosítaniuk a fiókjaikat, akik korábban ezt már megtették.

Az Xbox és a Discord közreműködése egy újabb jelentős csapást mér a platformok közt álló, de egyre omladozó gátakra. Reméljük, hogy hamarosan a Sony-konzolok játékosai is kapnak egy hasonló frissítést - habár az év elején PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megérkezett a Discord-integráció, ez az opció rengeteg kívánnivalót hagyott maga után.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...