The Last of Us: Part I - kiszivárgott hatpercnyi gameplay

  • Írta: szlav
  • 2022. július 21.
  • Videó
Szeptemberben egy nagyszabású remake formájában tér vissza a The Last of Us első része, a szivárogtatóknak hála pedig most alaposan szemügyre vehetjük, hogy mennyit változott a játék.

Rohamosan közeleg a The Last of Us: Part I megjelenése, amely a The Last of Us: Part II technikai alapjain építi újjá Ellie és Joel első történetét. Habár a Naughty Dog egy kívül-belül átdolgozott (de a történethez nem nyúló) remake-et ígér, eddig nem sokat láthattunk a játékból. Ez most megváltozik, az XboxEra Nick Bakeréhez ugyanis több mint hatpercnyi gameplay felvétel jutott el. Mutatjuk a klipeket:


A fenti videók erősen szürkés és mosottas látványa ne rémisszen meg senkit, hiszen ez jó eséllyel csupán a kalózfelvételek velejárója - a valódi játék minden bizonnyal szebben fest majd. A homály mögött azonban jól látható, hogy a The Last of Us: Part I mennyit változott az eredeti kiadásához képest. A látványosan részletgazdag karaktermodellek és környezet sokat dobnak a látványon, de a The Last of Us: Part II gameplay funkciói (beleértve a fegyverkovácsolást is), illetve a páratlanul folyékony karakteranimációk azok, amelyek igazán az új generációba emelik az eredetileg PS3-ra kiadott címet.

Nick Baker egyébként a menük és beállítások részletes screenshotjain túl néhány fontos technikai infót is megosztott a játékról. A hozzá került build kétféle grafikai opciót, egy "Fidelity" és egy "Performance" módot tartalmaz. Az előbbi 4K felbontás mellett célozza a 40 fps-es sebességet, míg az utóbbi stabil 60 fps-t tart dinamikusan skálázódó felbontással. A játék továbbá támogatja a VRR-t is.

Ezúttal is jól járnak a magyar játékosok

A szivárgásokkal párhuzamosan némi hivatalos infó is érkezett, mégpedig a lokalizáció kapcsán. A Sony megerősítette, hogy a The Last of Us: Part I szeptember 2-án magyar felirattal érkezik PlayStation 5-re. Csakúgy, mint a The Last of Us: Part II esetében, ezúttal is teljes lesz a feliratozás, vagyis a menük és a játék története is teljes fordítást kapnak. A játék egyébként később PC-re is megjelenik, ezzel a verzióval kapcsolatban azonban ezúttal nem érkeztek friss hírek.

16.
16.
Sz0ty1
Én 32 órát szivárogtattam saját magamnak úgy hat éve
14.
14.
chris0000
hi. magyar feliratot is kap szerencsére. üdv.
13.
13.
delphijos
#11: Lehet. Egész mások a nézőpontok. A mai fiatalok többsége rá se nézne egy 2013-as játékra. De nem is ez a lényeg. Annak akinek nem kell, semmit sem romlik az életminősége attól hogy ez van. Játszik mással…
12.
12.
norbi27
#1: Ha nem látszik az AI-ból semmi, az azt jelenti, hogy nem vetted észre :D. Dettó a gameplay.
Mi van itt, mindenki elvesztette a szemüvegét?
Szerencsére épp kijött egy új 10 perces hivatalos remake bemutató a sok vakegér kedvéért. Nyugi, az AI-ról is van benne szó, illusztrációval.
11.
11.
PS4jacksony
#9: Hát én ha " új ,, JÁTÉKOS LENNÉK és előttem van a max 3000 ft os ps4 verzió vagy 30 K megnézem a videókat a különbségekről háááát nem biztos,hogy a 30 K verziós mellett döntenék ........ Szóval rengeteg nézőpont van ahol nem számít a pénz az megveszi.
10.
10.
Merőkanál
#9: Mert az egyszer már megjelent játékot nem releváns egy kis grafikai tuning miatt újra teljes áron eladni hisz egy már kész program adva van ránc felvarrják csak . Nem csúnya az a játék a mai napig sem egyébként de aki nem sokalja az árát vegye bátran :)
9.
9.
delphijos
#7: Mint ahogy minden remake / remaster alatt azoknak a kommentjei akik MÁR JÁTSZOTTAK az eredetivel, hogy "nem éri meg", meg "lehúzás". Senkinek se kötelező. Ezer éves játék, azóta millió új jétékos van, aki NEM játszott vele, az eredetivel már nem játszana. Azoknak szól ez is. Én se venném már meg. De megint csak ugyanaz a nóta, miért fáj valakinek akinek nem kell, hogy lesz ?
8.
8.
Lackooo84
Spoiler egy 9 éves játékból, na elmennek a ....
7.
7.
_Rej
6#: neked minden kommented a ps plusról és a fillér.. szásról szól?
6.
6.
crytek
#2: Nem láttam a hírbe jelezve, hogy perelni fogják azt aki nem veszi meg.
PS Plus és gond egy szál se ...szerintem nem lesz 2 év és belekurják.
5.
5.
Aanash
Szép meg minden, de akkor sem játszanám újra, ha kényszerítenének.
Viszont aki igényt tart rá, annak jó szórakozást.
4.
4.
Rakottkrumpli
Akinek meg van az előző verziója, vagy kitolta már, annak nyilván nem éri meg. Aki most tud hozzá jutni, mint egy pc-s pl. Annak megéri. Legalábbis én inkább adok ezért 30 ezret, mint a majd 10 éves eredeti változatért mondjuk 5-öt, ha abban a formában adnák most ki.
3.
3.
PS4jacksony
Szebb tányérból megenni ugyan azt a kaját ....... Ugyan az az élmény lesz ..... Az árát nem tartom korrektnek
2.
2.
nomator
#1: Ez. Tegyük hozzá a majdnem 30 ezer forintos árcédulát és elég nagyot billen a mérleg a negatív irányba.
1.
1.
Macifasz
Szépnek szép ez tény, az animációk és a mimika is csillagos ötös...ezen a téren tartották magukat a "felhúzzuk a PART II szintjére" marketing szöveghez. Azonban a "modernizált és újraépített" gameplay-ből valamint AI-ból konkrétan semmit nem látni. Ezek alapján kb. hozzá se nyúltak a 2013-as eredetihez...amivel nem lenne semmi baj, ha nem hangoztatták volna több alkalommal is, hogy "gameplay mechanics are also rebuilt."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...