Kiderült, hogy mit tartogat a Marvel filmes univerzuma a következő három évben

 • Írta: fojesz
 • 2022. július 24.
 • Cooltúra
A Fekete Párduc folytatásával véget ér az MCU negyedik fázisa, a Marvel pedig a Comic-Conon elárulta, hogy milyen filmek és sorozatok várnak ránk a következő három évben.

Kevin Feige már jó előre megígérte, hogy a San Diegó-i Comic-Conon mindent meg fogunk tudni a Marvel filmes univerzumának jövőjéről, és bizony nem beszélt mellé: az eseményen felvázolták nekünk, hogy mit ígér az MCU a következő három évben, egyúttal pedig - reagálva a legnagyobb kritikákra - igyekeztek keretbe foglalni, hogyan áll össze egy nagy egésszé a negyedik, az ötödik és a hatodik fázis film- és sorozattengere.

A negyedik fázis befejezése

Mielőtt azonban nagyon előrerohannánk, térjünk ki röviden a negyedik fázisra, amelyre idén tesz pontot a Marvel. Két fontosabb produkció maradt hátra ebből a szakaszból, az egyik az augusztus 17-én debütáló sorozat, a She-Hulk: Attorney at Law. Az adaptáció egy új előzetest is kapott a minap, amelynek a végén egy újabb ismerős arc tűnik fel: a várakozásoknak megfelelően Daredevil is beköszön majd a sorozatban.

A negyedik fázist a Fekete Párduc folytatása, a Black Panther: Wakanda Forever zárja, amely november 11-én kerül mozikba. A film szintén kapott egy előzetest, amelyben újra megmutatják magukat a főbb szereplők, és bár Chadwick Boseman sajnálatos halála miatt T’Challa kimarad ebből a részből, a trailer tanúsága alapján más átveszi tőle a Fekete Párduc szerepét. Az új filmben mutatkozik majd be egyébként Tenoch Huerta, mint Namor, és Dominique Thornt is itt láthatjuk először Riri Williamsként, vagyis Ironheartként.

Jövőre kezdődik az ötödik fázis

A Marvel bejelentései közül azonban érthető módon az ötödik fázis leleplezése kapta a legnagyobb figyelmet. A cég mondhatni szokásához híven felrajzolta nekünk, hogyan néz ki a 2023-as és a 2024-es naptára:

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 2023. február 17.
 • Secret Invasion - 2023 tavasza (Disney+)
 • Guardians of the Galaxy, Vol. 3 - 2023. május 5.
 • Echo - 2023 nyara (Disney+)
 • Loki: 2. évad - 2023 nyara (Disney+)
 • The Marvels - 2023. július 28.
 • Blade - 2023. november 3.
 • Ironheart - 2023 ősz (Disney+)
 • Agatha: Coven of Chaos - 2023 tele (Disney+)
 • Daredevil: Born Again - 2024 tavasza (Disney+)
 • Captain America: New World Order - 2024. május 3.
 • Thunderbolts - 2024. július 26.


Ahogy látható, az ötödik fázis bejelentése nem tartogatott sok meglepetést, hiszen valamennyi projektről hallottunk már korábban akár hivatalosan, akár pletykaként. A következő szakaszt az Ant-Man and the Wasp: Quantumania nyitja meg, amely kapcsán megerősítették, hogy a főgonosza Kang lesz (Jonathan Majors), de a moziban feltűnik majd M.O.D.O.K., és Bill Murray is szerepet kapott benne. A filmhez egy plakátot is kaptunk, ő lenne az:

A galaxis őrzői harmadik része kapcsán megerősítették a készítők, hogy ebben a felállásban utoljára láthatjuk majd együtt a csapatot, és ahogy arról olvashattunk már, Adam Warlock is feltűnik benne élőszereplős formában.

A legkevésbé ismert projektek közé az új Daredevil-sorozat és a Thunderbolts-film tartoznak: a Daredevil afféle soft rebootnak tűnik, amelyben a netflixes sorozatban bemutatkozott Charlie Cox és Vincent D’Onofrio is visszatér a szerepében. A Thunderbolts pedig egy főgonoszokból álló csapatra fókuszál, erről az adaptációról nemrég kezdtek el pletykálni.

Meglepetés: íme, az első részletek a hatodik fázisról!

Kisebb meglepetésre a hatodik fázisból is kaptunk egy kis ízelítőt. A hatodik szakaszt a régóta várt Fantastic Four nyitja meg 2024. november 8-án, azt azonban még továbbra sem tudjuk, hogy kik alakítják majd a szuperhőscsapat tagjait, és az új rendezőről sem tudunk semmit. 

A hatodik fázist két Bosszúállók-film zárja majd, méghozzá az Infinity Warhoz és az Endgame-hez hasonlóan két, egymáshoz nagyon szorosan kapcsolódó epizóddal. Az Avengers: The Kang Dynasty 2025. május 2-án érkezik, míg az Avengers: Secret Wars 2025. november 7-én. Az alcímek alapján mindkét mozi nagyon izgalmasnak tűnik, de egyelőre nem sok részletet tudtunk meg velük kapcsolatban: az biztos, hogy Joe és Anthony Russo már nem térnek vissza rendezőként.

A Marvel egyúttal azt is bejelentette, hogy a negyedik, az ötödik és a hatodik fázis együtt a The Multiverse Saga cím alatt fut majd.

Mi a helyzet animációs fronton?

A Marvel külön panelbeszélgetést szentelt az animációs műsorainak. Megerősítette, hogy 2023 elején érkezik a What If...? második évada, amely ezúttal is számos izgalmas pillanatot ígér a rajongóknak: láthatjuk majd Steve Rogerst a Tél Katonájaként, a Shang-Chi hősei összecsapnak Odinnal, míg az egyik epizód a Neil Gaiman-féle 1602-t dolgozza majd fel. A készítők ezenkívül megerősítették, hogy már készül a harmadik évad, és a Marvel Zombiesról sem feledkeztek meg, amely egyáltalán nem finomkodik majd az ígéretek szerint.

Felbukkant az X-Men ’97 is, amely az X-Men: The Animated Series folytatása lesz. A 2023 őszén érkező sorozat pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az eredeti rajzfilm befejeződött az elkaszálása előtt - a történet szerint az X-Men csapata Magneto vezetésével harcol majd. Az X-Men ’97-hez időközben a második évadot is berendelték. Kiderült, hogy a Spider-Man: Freshman Year 2024-ben érkezik a Disney+ műsorára, ez pedig azokat időket dolgozza fel, mielőtt megismertük volna az MCU-s Pókembert. A rajzfilmnek már borítékolhatóan lesz folytatása, és az is biztos, hogy ebben is feltűnik a Charlie Cox-féle Daredevil.

Bónuszként egy előzetest is megnézhettek az augusztus 10-én öt kisfilmmel debütáló I Am Grootból:

2.
2.
Aanash
Számomra kezd kifulladni ez a szuperhősdi Dc és Marvel fronton is.
Nem utálom a szuperhősöket, meg a Cgi-t, csak mi újat tudnának még mutatni?
Hiányolom a klasszikus filmeket, mint pl. A visszatérő, Ford v Ferrari, Ad Astra, Top Gun Maverick és hasonlók.

Viszont az Örökkévalók egy kellemes meglepetés volt, na annak megnézném a folytatását.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...