Microsoft: a számok visszaesőben, de a Game Pass még mindig tart

  • Írta: fojesz
  • 2022. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését: a cég videojátékos részlege lényegében minden területen visszaesett, egyedül a Game Pass-tábor tudott hízni.

A Microsoft is közzétette a legutóbbi pénzügyi jelentését. A redmondi cég abszolút nem panaszkodhat: a legutóbbi, június 30-cal zárult negyedévben 51,9 milliárd dolláros bevételt és 16,7 milliárd dolláros nyereséget ért el, ami rendre 12, illetve 2 százalékos növekedés, a teljes évre pedig 198,3 milliárd dolláros forgalom és 72,7 milliárd dolláros profit jutott (18, illetve 19 százalékos plusz).

A minket érdeklő videojátékos részleg ugyanakkor nem muzsikált ennyire fényesen. Habár a Microsoft továbbra sem közöl túl sok számot az Xbox teljesítménye kapcsán, azt azért elárulta, hogy a legutóbbi negyedévben 7 százalékkal (259 millió dollárral) esett vissza éves szinten a játékos piacról származó bevétele - igaz, az pozitívum, hogy a végeredmény még így is hárommilliárd dollár feletti forgalmat jelent.

A szolgáltatásokért és tartalmakért felelős üzletág ebből mínusz 6 százalékkal vette ki a részét, míg a hardvereladások 11 százalékkal estek vissza az előző év hasonló időszakához képest. Az Xbox Series X/S teljesítménye kapcsán ki kell emelni, hogy a konzol még így is jobban áll, mint bármelyik Xbox korábban, és hogy Észak-Amerikában zsinórban ez a harmadik negyedév, hogy vezetnek a PlayStation 5-tel szemben.

Amire viszont abszolút nem panaszkodhat a cég, az a Game Pass: túl sok számot ugyan itt sem kaptunk, de a Microsoft szerint az előfizetők száma tovább nőtt. A Microsoft fejese, Satya Nadella hangsúlyozta, hogy a Fortnite felhős támogatása remekül sült el, eddig több mint négymillióan próbálták ki így a játékot, a játékosok negyede pedig újonc volt az Xbox-ökoszisztémában.

A közeljövőre a Microsoft hasonló teljesítményt vár az Xbox-részlegtől: a bevételeik csökkenni fognak (ebben a kevés first-party kontent is közrejátszik), a Game Pass számai viszont még jobbak lesznek előreláthatóan.

3.
3.
crytek
#2: A game pass user létszám folyamatosan növekszik. Néha el is kéne olvasni a cikket.
Szóval oda tökmindegy mit raknak be akkor is emelkedik.

Ha már le akarunk nézni valamit... a sokkal több játékos ps nowban is kb ugyanannyi az újdonság mint a kb fele könyvtáras game passnban
2.
2.
nemfontos
Mivel a gamepass jóformán azzal reklámozhatná magát, hogy "játssz régi megunt játékokkal. Fizess érte minden hónapban" nem túl meglepő hogy időnként csökkennek azok a számok.
Amikor az ms megint pakol oda valamit ami miatt sokan fizetnek, akkor növekedni fognak.
1.
1.
crytek
0 értelmes nagy címek hiányában ez a visszaesés nem meglepő
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...