A Microsoft szerint kétszer több PS4 fogyott, mint Xbox One

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 15.
  • Biznisz
Link másolása
Egy, a brazil versenyhatóságnak benyújtott dokumentumban erősítette meg a Microsoft, hogy az előző konzolgeneráció látványos Sony-győzelemmel zárult.

A Microsoft nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megindokolja a világ versenyhatóságainak, miért nem jár kirívó versenyelőnnyel a számára, ha felvásárolja az egyik legnagyobb játékkiadót, az Activision Blizzardot. A brazil CADE-nál is haknizott a témában, a hatóságnak benyújtott dokumentum azonban más érdekességet is hozott magával: a redmondiak lényegében megerősítették benne, hogy az előző generációban a Sony nyerte a konzolháborút.

Habár a Microsoft régóta nem közöl eladási adatokat az Xbox-konzolok kapcsán, és most sem hagyott fel ezzel a szokásával, azt azért megemlítette az anyagban, hogy "a PS4-ből több mint kétszer annyi fogyott, mint az Xbox One-ból". Érdekesség, hogy a Sony épp a napokban közölte, hogy nem publikálja többé az előző generációs konzolja eladásai számait: ez alapján a negyedik PlayStation 117,2 millió eladott példánnyal zárta a pályafutását, vagyis az Xbox One 50-60 millió egységet tudhat maga mögött.

Érdekesség, hogy a redmondiak azt is megjegyzik a versenyhatóságnak beadott dokumentumokban, hogy a Sony annyi márkahű rajongóra tett szert az előző körben, hogy a jelenlegi generációban is nehezen veszik fel vele a versenyt, és a japánok szerinte továbbra is erős szereplői maradnak a piacnak. Furcsán csenghet ez, de ne felejtsük el, hogy a Microsoft épp azt szeretné bebizonyítani, hogy nem kerül monopolhelyzetbe a játékiparban - igaz, azt azért megjegyzi, hogy neki a célja éppen az, hogy az "eszközcentrikus" stratégiától elmozduljon a "játékoscentrikus" szolgáltatások irányába.

5.
5.
Josi21
#4: Nem értek hozzá, de nekem 1 ps cím maradandó. Igaz annak 2 része van. Gow, Horizon, Pókmen, meg egyéb játék (szimulátorok) nem mozgatnak. Persze ez magán vélemény.
4.
4.
crytek
#3: Ebben az iparban csak a pénz számít. Az meg a MS mellett van és lesz mindig is.. Szóval a MS lehet gyengébb játék fronton ez az ottani embereket gyakorlatilag nem érdekli mert pénz halomban áll minden másból.
3.
3.
Josi21
Most akkor a Sony visz mindent ? Szerintem nem, van mindkettő,meg egy pc. Igaz, időm nincs játszani, pedig szeretek. Ahogy ide sincs idő írni, max 3 havonta 1x.
2.
2.
crytek
Már az activision felvásárlással is a game iparban csak a dobogó alsó fokára állhat fel... Szóval nincs semmiféle monopol helyzet ha volna akkor nem a 3. helyen lenne ezzel a nagy deal-el. És akkor az első 2 helyezett se lehetne ott ahol... mert akkor mint olyan hogy monopol helyzet nem is létezhetne mert bárkié lehetne bármi és bármennyi
1.
1.
Neo1989
Hát talán igazuk van. Nálam PS4 1 db, PS4 PRO 1db, XO 1 DB.
Na igy tényleg 2X több.
Mondjuk XSX-böl is 1 db mer a PS5-böl nekem majd a PRO kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...