16,6 milliónál jár az Elden Ring

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 18.
  • Biznisz
Link másolása
Egyáltalán nem lepődhetünk meg azon, hogy a kasszáknál is fantasztikusan teljesített az Elden Ring, a számszerűsített eredmények azonban így is egészen letaglózóak.

Mindig is rétegjátékokként tekintettünk a FromSoftware fejlesztéseire, az Elden Ring esetében azonban úgy tűnik, hogy ideje újra átgondolnunk ezt. Befutott a Bandai Namco legfrissebb üzleti jelentése (via Gematsu), melyből megtudhattuk, hogy a nyílt világba ültetett, piszkosul kegyetlen soulslike eladásai június végére átlépték a 16,6 milliós határvonalat.

Ez azt jelenti, hogy a játékosokat a premiert követő hónapok után hosszabb távon is erősen csábítja a Lands Between világa. A február 25-én kiadott játékból május közepéig, 13,4 millió példányt szállítottak le világszerte, vagyis a június 30-át megelőző alig másfél hónapban újabb 3,2 millió példány talált gazdára.

Az Elden Ring egyébként számos piacon jó esélyekkel indul az idei év bestseller titulusáért. Az eddigi összesítések alapján az USA-ban mindenképpen a FromSoftware alkotása eddig a legkelendőbb - az NDP Group listájának élén már egy ideje rezidens a szigorú kihívásáról és lélegzetelállító világáról ismeretes akció-szerepjáték.

14.
14.
Fata Morgana
Nem véletlen a FS legjobb játéka, ami az előző produktumaik legjobb elemeit egyesíti, nagyon szeretem a korábbi játékaikat is DS 1-2-3, Bloodborne, Sekiro... Viszont az Elden Ring a csúcs, sikerült közel tökéletesre fejleszteni a harcrendszert ami az előző játékaikban zötyögős volt és az ugrás (kivéve Sekiro) hihetetlen jól működik ha újra játszanám valamelyik játékukat nagyon hiányozna belőlük.
Most járok NG+3-ban 634 óránál 423-as a karakter és nem tudom megunni.:)))

UI:
Nagyon várom a DLC-ket vagy, egy DLC lesz nem tudom, csak jöjjön.
13.
13.
Lorthirash
#3: Amit fapadosnak vélsz a játékban: questline fül az teljesen szándékos minden souls játékban így van hogy nincs, mégpedig azért hogy meglegyen a felfedezés öröme hogy magad jöjj rá a megoldásra.
Minden fegyver használható végtelen sok build van ami nagyon erős és el lehet érni, csak egy kicsit máshogy kell ehhez a játékhoz hozzáállni, hagyni kell neki időt.
12.
12.
Lorthirash
#7: Ebben nem értek egyet bárhogyan lehet játszani a játékot mindenféle buildel, és pont emiatt nagyon jó, mert mindenből lehet csinálni valami nagyon komolyat, én jelenleg 427-es vagyok, már pár dolgot láttam.
11.
11.
Lorthirash
#1: Én nem akarom elhinni hogy te játszottál bloodborne-t vagy DS-t.
Az Elden Ring egy baromi jó játék és bár nem hibátlan szerintem jelenleg a létező legjobb souls játék.
10.
10.
Neo1989
Trainer-el tök jól játszható.
9.
9.
Jarl Balgruuf
Jó lett, csak kicsit olyan egy lépés előre, egy hátra.
8.
8.
DragonBleacPiece
#1: melyik bosson nem tudtal tovabbjutni?
7.
7.
nemfontos
#6: Fontos hogy ne csináljunk nagyon specializált karaktert. Én először abba buktam bele.. Jobb ha az eroember is tud kicsit varázsolni és ha a szuper mágus is elbir egy értelmes kardot.
6.
6.
Brenor
Tervezem újra elővenni ezt a játékot egy új karakterrel. Nagyon tetszett a bloodborne, hangulatilag, atmoszférában, dark fantasylag jobb volt, de játékmenetben jobban bejött az Elden Ring és jót tett neki az open world. Most már egy open world Bloodborne 2 vagy hasonló stílusú játék kéne.
5.
5.
zimonyini
#4: Jól beszélsz. Nagyon egyetértek mindennel.
4.
4.
nemfontos
#1: A from legjobban sikerült játéka szerintem a bloodborne. Fantasztikus.
Azt gondolom hogy az elden ring nagyon jó időben jelent meg. Semmi ehhez akár csak hasonló nem jelent meg akkoriban, és nagyon fontos hogy ilyen játék úgy általában nem nagyon van. Az "open world" általában azt jelenti, hogy farcry receptre fel van húzva egy világ, és ugyanazt a 2-3 féle feladatot csinálod. Minden terület ugyanolyan, semmi egyedi nincs sehol, és csak mész és csinálod ugyanazt.

Hát az elden ring az egyáltalán nem ilyen. Számtalan egyedi terület, és feladat van benne. Hihető hogy ez tényleg egy létező világ, amiben élvezet felfedezni az újabb és újabb területeket.

Az irányítással viszont voltak problémáim, és pár következetlen megoldás is volt benne, de összességében tényleg nagyon jó játék lett ez is. A "föld alatti világ" volt a kedvencem.

A bloodborne viszont továbbra is a legjobb.
3.
3.
zoli12i
Pedig messze nem egy hibátlan játék.
Menüben nagyon elfért volna egy questline fül, mert rohadt idegesítő, hogy állandóan youtube videókat kell néznem, hogy mit kell csinálni, mert a játék semmit nem segít.
Történet mesélés nem nagyon van.
Csomó varázslat és fegyver nem használható, mert irreálisan sokat kéne hozzájuk fejleszteni. Ez a 9 fejlesztés is sok már, eddig volt 6-8 karakter fejlesztés...
Platformos-ugrálós részek borzalmasak :D

Ezektől függetlenül szeretem a játékot, de néhány dolog tényleg nagyon fapados benne.
De a sikerének örülök!
2.
2.
crytek
Steamspy nem tudom ilyenkor hogy számolja a 20 milliót akkor... valamit tekerhetnének az "algoritumuson"
1.
1.
JinjeR
Az Hát! A Lista éle!... Unalmas Átgondolatlan,katyvasz,átláthatatlan borzalom,Alig vártam hogy valaki megvegye.
Előtte a Demon's Souls játszottam azt nem bírtam letenni az 10/10-es,most a Bloodborne-t kezdtem el mivel kimaradt és az is qrvajó! De ez!Ez valami förtelem úgy ahogy van
(SZTEM!)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...