Bemutatkozott a Logitech G Cloud, a Logitech felhős kézikonzolja

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 22.
  • Hardver
Link másolása
A Logitech formálisan is bemutatta a Tencenttel közösen készített, felhős játékra kihegyezett kézikonzolját, a Logitech G Cloudot.

A Logitech és a Tencent még augusztusban harangozta be a közös projektjét, a minap pedig hivatalosan is bemutatkozott a Logitech G Cloud, a felhős játékra kihegyezett kézikonzol. Túlzottan persze nem lehetünk meglepődve: a legtöbb releváns részlet már kiszivárgott a kis gép kapcsán, nemrég fotókat is tudtunk mutatni róla.

Ami a konkrétumokat illeti, a Logitech G Cloud egy 463 grammos eszköz, amely egy 7 hüvelykes, 16:9-es képarányú, full HD felbontású érintőkijelzőt vonultat fel az analóg karok és a szokásos akciógombok mellett. A konzolban ezenkívül giroszkóp és haptikus rezgőmotorok is helyet kaptak, míg az akkumulátora 12 óra használatot tesz lehetővé egy töltéssel.

Ennél több részletet nem tudtunk meg a hardverről, de tippjeink azért lehetnek: a Logitech G Cloudot felhős szolgáltatások futtatására tervezték, így támogatja az Xbox Cloud Gaminget és az NVIDIA GeForce Now-t, valamint streamelhetünk rá az Xboxunkról és a Steam Linken keresztül is, natívan azonban csak az androidos játékok futnak rajta.

Az október 17-én boltokba kerülő eszköz 350 dollárt kóstál majd.

5.
5.
Ooorky
#4: Jó lesz az alsó középkategóriának is.
Mondjuk Ayn Odin jóval olcsóbb és gyárilag egy halom retro emulátorral jön.
4.
4.
Bako
Árra egy felső középkategóriás telefon, hardverre egy alsó középkategóriás. Komolyabb Android játékhoz gyenge. Max egy ROG phone ellen lehetne indítani ilyet combosabb hardverrel, de cloud gameingre?
Nem tud konkurálni egy mobillal az 7 inch fél körömmel nagyobb csak egy bárki zsebében lapuló telónál. Plusz egy mobilban van 4-5G is, nem csak wifi.
A postaköltség árából inkább vennék egy kontrollert a telefonomhoz és előrébb vagyok.
3.
3.
petymeg2033
#1: Alapvetően úgy voltam vele, hogy "Hülyeség az egész koncepció! Ki használ egyáltalán cloud gaming-et?!".
Aztán a kommentedet olvasva finomodott a hozzállásom. Remélem, nincs mögötte túl sok R&D, mert így sem vagyok túl bizakodó a sikerességét illetően. Viszont nagyon jó indikátor lesz arra vonatkozóan, hogy hol tart most a játékos közösség, van-e igény egy ilyen eszközre.
Talán a Tencent beleszórt egy kis pénzt, hogy segítse a stratégiát, a következő 5-10 évben merre tovább, az LG meg hülye lett volna nemet mondani :)
2.
2.
huster14
Ez is bukásra van ítélve, a Steam Deckkel együtt.
1.
1.
hedzsooo
Aranyos, + jopofa ez, csak az arazasa szerintem nem stimmel de hat ok tudjak, biztosan felmertek a picaot elotte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...