Izgalmas újdonságokkal, töltőképernyők nélkül érkezik a Dead Space-remake

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 29.
  • Hír
Link másolása
A Dead Space remake-je több lesz egy szimpla vizuális ráncfelvarrásnál. A technikai újítások mellett extra pályaszakaszokat és részletesebb történetet kap a sci-fi horrorjáték.

A beszámolók szerint az EA Motive csapata nem aprózza el a Dead Space újrázását. Habár nekünk már a korábban bemutatott látványbeli változások után is beindult a nyáltermelésünk, a stúdió most olyan részleteket osztott meg, amelyekre ugyan egyáltalán nem számítottunk, de csakis örülni tudunk nekik. A fejlesztők saját bevallása szerint az volt a céljuk, hogy egy olyan élményt tárjanak elénk, mintha csak most játszanánk először a Dead Space-t, ennek érdekében pedig néhány helyen letértek a Visceral által kikövezett útról.

Ne essetek kétségbe, a történet, a helyszínek és a játékmenet alapjai mind nagyon is ismerősek lesznek, hiszen a Motive legfőbb célja az volt, hogy a remake teljesen hű maradjon az elődjéhez. A játéktér azonban jelentősen kibővül: a holtan sordódó USG Ishimurát teljesen folyékonyan, töltőképernyők nélkül bejárhatjuk majd - csakis akkor kell a "loading" felirattal találkoznunk, ha kifogtak rajtunk a necromorphok. Olykor teljesen új, eddig sosem látott helyszínekkel (és kihívásokkal) is találkozhatunk majd - ezek egy része a jócskán átdolgozott, nagyobb mozgásszabadságot ígérő zérógravitációs szekciókhoz tartoznak.

A környezethez hasonlóan a karakterek és a történet is kiszélesedik valamelyest. Fontos újdonság például, hogy a Dead Space második és harmadik részéhez hasonlóan ezúttal már az első részben is megszólal főhősünk, Isaac Clarke. Emellett arcot kapnak olyan karakterek is, akiket korábban csak az audiologokból ismerhettünk, illetve egy komplett új narratív mellékküldetés-sorozatot is kapunk, melynek során több részletet megtudhatunk arról, hogy mi történt Nicole-lal a játék eseményei során.

A Dead Space-remake 2023. január 27-én debütál PC-n, Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön.

5.
5.
Nothing
#2: Támogatom a beadványt. Nem is annyira a vizuális upgrade miatt (a DS széria eredetileg is frankón nézett ki), de a kibővített sztoriról az új gép hiányában sem szeretnék lemaradni. :D
4.
4.
JohnSpartan
Az örök nagy kedvencem! Legalább is horror műfajban. Az a cím lesz talán amivel jöhet az új gen konzol ha így marad! Amugy èn sem èrtem hogy miért nem jön előző genre... A többi cím meg tudta oldani, pedig az sem lesznek piskóták. Nah mind1 is, várom izomból!
3.
3.
Krumplistarkedli
#1: Én nem igazán vagyok Dead Space fan, de támogatom a bejelentett időben való játékok megjelenését! :)
2.
2.
Ps fanboy
Inkább azt jelentsék be, hogy ps4 re is megjelenik. Annyi plusz úgysem lesz benne, hogy kifejezetten az új vasakat igényelné. Ha egy Calisto Protocol, vagy egy Resi4 remake-nél megoldható, akkor itt is, elvégre csak az EA áll mögötte, őket meg ismerjük, nyílván nem a technikai csúcs elérése a cél ennél a remakenél, hanem a bőrlehúzás, ami engem speciel nem zavar, ha jó lesz én nagyon jól fogok szórakozni rajta, csak jöjjön ps4 re is. Köszönöm, hogy meghalgattak.
1.
1.
hedzsooo
Ez remek idoben landol majd ha nem fog kesni, mert sokan a teli unnepek elotti/alatti idoszakban jonnek inkabb, januar eleg csendes szokott lenni. Meg persze pl. az idojaras is vacak, szivesebben toltok tobb idot bent akkor meg pl. kockulassal. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...