Frissítve: Bayonetta 3 - a sajtóértesülések ellentmondanak Hellena Taylor sztorijának

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 24.
  • Hír
Link másolása
Folytatódik a Bayonettát alakító színésznő által kirobbantott sztori, csak épp furcsa irányt vett: több újság forrása is állítja, hogy Hellena Taylor nem mondott igazat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Bayonetta október végén megjelenő harmadik részében már Jennifer Hale alakítja majd a címszereplő boszorkányt. Habár a sztoriban nem lett volna semmi különös, láttunk már ilyesmire példát, miután az eredeti színésznő, Hellena Taylor borította a bilit, egy csapásra érdekesebbé vált a dolog.

Taylor ugyanis egy érzelmekkel fűtött videósorozatban közölte, hogy azért nem vállalta el a harmadik rész munkálatait, mert a PlatinumGames egy "sértő fizetési ajánlattal" kereste meg, és alig 4000 dollárt ajánlott volna a szerepért összesen. A színésznő ezzel együtt a Bayonetta 3 bojkottjára hívta a játékosokat, és azt kérte, hogy a játékra szánt pénzt inkább fordítsák jótékony célokra. A PlatinumGames direktora, Hideki Kamiya röviden cáfolta mindezt, többet egyelőre nem akart hozzáfűzni a hírekhez, Jennifer Hale pedig maga is közleményt adott ki az ügyben.

A történet ma újabb fordulatot vett, több újság, így a Bloomberg és a VGC is olyan értesüléseket közölt - apró eltérésekkel -, amelyek ellentmondanak Taylor állításainak. A Bloomberg anyagát a mindig jól értesült Jason Schreier szállította, akinek a folyamatot ismerő forrásai azt mondták, hogy a fejlesztőcég legalább öt, egyenként négyórás felvételre kérte fel a színésznőt, amelyekért egyenként 3-4000 dollárt fizetett volna neki. A VGC úgy tudja, mindössze négy felvételről lett volna szó.

Bárhonnan nézzük, a végösszeg egy nagyságrenddel nagyobb lett volna, mint amiről Taylor beszélt, de afelől nincs kétség, hogy a felek a fizetésen kaptak össze: az is kiderül a beszámolókból, hogy a színésznő ennél is magasabb bérezést szeretett volna. A Bloomberg szerint hatszámjegyű összeget és a jogdíjak felosztásából származó fizetéskiegészítést kért, míg a VGC csak az utóbbi állítást tudta megerősíteni saját forrásból.

Taylor a VGC-nek azt mondta, a fenti értesülések hazugságok.

Update! Taylor végül egy újabb tweetsorozatban megerősítette, hogy valójában 15 ezer dollárt kínáltak neki első körben, és úgy pontosított, hogy miután visszautasította a szerepet, még megkeresték egy kisebb feladattal, összesen 4000 dollárért. Habár az időközben megjelent cikkek kapcsán megpendítette, hogy azok a lejáratására születtek, mi a konklúzió levonását rátok bízzuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...