Bezárja kapuit a korábban Square Enix Montréal néven ismert Studio Onoma

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. november 2.
  • Gyászhír
Link másolása
A stúdió új anyavállalata, az Embracer Group - ami csak idén nyáron vásárolta meg a stúdiót - kedd reggel jelentette be a változást.

Sajnos az Embracer Group úgy döntött, hogy a hirtelen vásárlás után mégis lemond a Square Enix Montréalról, azonban nem eladják, hanem egyenesen be is zárják a stúdiót. Erről a dolgozókat kedden tájékoztatták, és bár néhány alkalmazottnak a testvérstúdió berkeiben, az Eidos Montréalnál ajánlottak fel állást, mégis sokan váltak munkanélkülivé.

A Square Enix Montréalt 2011-ben alapították azzal a céllal, hogy prémium játékokat fejlesszen, majd 2013-ban átállt az ingyenesen játszható játékokra. Rengeteg olyan játékot készítettek, ami számtalan örömteli perceket okozott a videójátékosoknak, ilyen volt például a Hitman GO, a Hitman Sniper, a Lara Croft GO vagy a Deus Ex GO is. 

Nemrég az anyavállalat még így nyilatkozott: "Az Onoma márkát úgy építettük fel, hogy rugalmas legyen, hogy a jövőbe is elkísérjen minket, többféle közönséghez kapcsolódjon, és ne akadályozzon minket abban, hogy a piaccal együtt bővüljünk" - sajnos ehhez nem sikerült tartaniuk magukat. 

Az Embracer Group májusban jelentette be, hogy 300 millió dollárért megállapodott a Square Enix nyugati fejlesztői részlegének megvásárlásáról, beleértve a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a már sokat említett Square Enix Montréal csapatokat is.

1.
1.
markoci555
ezen rendes felnevettem, kb 1 hónaposnak érződik még a hír, amiben az állt átnevezik, na gratulálok :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...