HWSW: Egyre több gamert tanít móresre a Microsoft

  • Írta: szlav
  • 2022. november 17.
  • Hír
Link másolása
Miközben a játékosok általánosságban kevesebb bejelentést tettek, megtöbbszöröződött a szabálysértő Xbox-fiókok elleni proaktív fellépés a Microsoftnál az idei első félévben - írja a HWSW.

Tegnap kiadta első publikus transzparenciajelentését az Xboxot illetően a Microsoft, mely első alkalommal enged betekintést a cég Xbox platformot érintő moderációs tevékenységébe és statisztikáiba. A terjedelmes, 32 oldalas jelentés egyik legfontosabb mérőszáma, hogy a Microsoft az idei első félévben 4,78 millió fiókot függesztett fel véglegesen vagy ideiglenesen proaktív módon a felhasználói szabályzat megsértése miatt.

A statisztikák szerint ez egyébként óriási mennyiségi ugrás a tavalyi év két félévét, illetve egészét tekintve is, a redmondi cég legalább nyolcszor annyi fiók tulajdonosával szemben intézkedett az idei első félévben, mint egy évvel korábban, és több mint tízszer annyival, mint a tavalyi második félévben.

Az inkriminált accountok elsősorban a különböző játékokban felfedezett csalások (cheating), spamelés és a követők számának mesterséges manipulálása miatt lettek ideiglenesen vagy véglegesen bannolva.

A számszerűsített adatokért csekkoljátok a HWSW cikkét!

2.
2.
crytek
Inkább kötném fel magam minthogy bármelyik game accountomat kockára tegyem
1.
1.
markoci555
hát gondolom kicsit összeszedték magukat, ha már nyilvánosságra is kell hozni számokat... gta kép találó, emlékszem ugyan úgy tele volt csalókkal mint az 5, na meg persze ott volt a szenvedős microsoftos játékos **** amit lelőttek, megkeserítve több száz játékot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...