Bennfentes kereskedelem gyanújával tartóztatták le a Sonic atyját

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 18.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Yuji Naka rövid, ám annál tartalmasabb időt töltött el a Square Enixnél: összehozott egy rettenetes játékot, és a gyanú szerint törvénysértő módon vásárolt be az egyik partnercég részvényeiből.

Yuji Nakát valószínűleg nem kell bemutatnunk a veterán játékosoknak: a japán szakember még az eredeti Sonic programozójaként kezdte a pályafutását, utána pedig egészen 2006-ig dolgozott a Segánál. Később sokáig csak a saját, egyszemélyes fejlesztőcsapatával foglalkozott, nagy hír volt azonban, hogy 2018-ban lepacsizott a Square Enixszel.

Naka rövid ideig maradt csak a kiadónál, 2021-ben, a botrányosan sikerült Balan Wonderworld megjelenése után elhagyta a fedélzetet, majd be is perelte a céget, szerinte ugyanis az ő hibájuk, hogy a fejlesztés olyan állapotban jelent meg, ahogy. Mint kiderült azonban, nem csak emiatt volt mozgalmas Naka számára a Square Enixnél töltött időszak.

A japán Mainichi újság írta meg, hogy Nakát bennfentes kereskedelem vádjával tartóztatták le a minap, nem sokkal azután, hogy a Square Enix két munkatársát (köztük egy veterán kollégát) szintén hasonló okokból kapcsoltak le. A gyanú mindannyiuknál azonos: a jelek szerint még azelőtt bevásároltak a Dragon Quest Tact című mobiljátékot fejlesztő Aiming részvényeiből, hogy a fejlesztőcég és a Square Enix bejelentette volna a gyümölcsözőnek ígérkező együttműködését.

A hírek szerint Naka 2,8 millió jennel, vagyis közel 8 millió forinttal szállt bele a buliba.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...