Újra letartóztatták a korábbi Sonic-főnököt, Yuji Nakát

Link másolása
Yuji Naka, a Sega Sonic Team korábbi főnöke ismét botrányba keveredett: újabb bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos vádak merültek fel, ezúttal a Final Fantasy-vel kapcsolatban.

Az Asahi japán újság ma arról számolt be, hogy Yuji Naka újabb botrányba keveredett. Azzal vádolják, hogy megsértette a pénzügyi törvényeket egy másik játékkal, a Final Fantasy 7: The First Soldierrel kapcsolatban is. Újabb letartóztatást kapott a nyakába, méghozzá ugyan úgy, ahogyan a múlt hónapban is történt. 

Konkrétan azzal vádolják Nakát, hogy 144,7 millió Jen értékben vásárolt részvényeket a fejlesztő Ateam-től, mielőtt a The First Soldiert hivatalosan bejelentették volna.

Úgy tűnik, a pereskedés nem áll messze a játékfejlesztőtől, hiszen több esete is volt már ebben az évben. Áprilisban nyilvánosságra hozta, hogy pert indított a Square Enix ellen és azzal vádolta a kiadót, hogy kirúgta őt egy aktuális projektjéből, így a Balan Wonderworld befejezetlen állapotban jelent meg.

Ahogy fentebb már említettem, a múlt hónapban Nakát hasonló vádak miatt tartóztatták le, akkor a Square Enix által kiadott Dragon Quest mobiljátékkal kapcsolatban. (via Eurogamer)

Naka egyelőre nem nyilatkozott nyilvánosan a fenti vádakról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...