Távozik a 343 Industriestól Joe Staten

  • Írta: szlav
  • 2023. január 19.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Halo-franchise többévtizedes veteránja elhagyja a 343 Industries csapatát, de nem megy messze a Microsoft barakkjaitól.

Miközben a Microsoft óriási leépítéseket végez a vállalat minden frontján, a techóriás prominens játékfejlesztő stúdiói sem ússzák meg ezt az időszakot nagyobb átszervezések nélkül. A leépítésekről beszámoló Bloomberg-cikk írója, Jason Schreier szállította azt a hírt is, miszerint Joe Staten, a Halo-franchise veterán fejlesztője elhagyja a 343 Industries sorait, hogy az Xbox Publishingnél találjon új állásra.

Joe Staten már a Halo: Combat Evolved fogantatásakor is jelen volt, hiszen a Bungie alkalmazottjaként ő felelt az eredeti trilógia átvezető videóiért, egyéb cinematic anyagokért, illetve alaposan kivette a részét a küldetések forgatókönyvéből is. Staten a Halo 3: ODST és a Destiny írójaként fejezte be a Bungie-nál való pályafutását, 2013-ban ugyanis elhagyta a stúdiót és átigazolt az Xbox Publishing oldalához.

Az úriember végül 2020-ban tért vissza a Halo-szériához, ahol immáron a 343 Industries oldalán segédkezett a Halo Infinite utolsó simításaiban. Az itteni karrierje azonban nem bizonyult hosszúéletűnek - a stúdió struktúrája jelenleg alapos átszervezés alatt áll, Staten pedig visszatér az Xbox kiadói részlegéhez.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...