A Valve 40.000 DOTA 2-fiókot törölt csalásért

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 23.
  • Hír
Link másolása
A kiadó azoknak a fiókjait szüntette meg, akik külső programot használva a meccsek során nem nyilvános adatokhoz jutottak, ezáltal előnyre szert téve.

A Valve a játék hivatalos oldalán jelentette be a törlés tényét, illetve árnyalta annak körülményeit is. A csalók egy külső programmal olyan, a játék kliense által kezelt, a játékosok számára nem látható adatokhoz nyertek hozzáférést a meccsek során, amelyek által igazságtalan előnyhöz jutottak a többi játékossal szemben.

A csalók kiszűrését egy csapdával oldották meg: egy frissítéssel a játék kliensébe került egy olyan adatszegmens, amelyet a normál játékmenet során nem olvas be a kliens, azonban a külső program igen. A letiltott fiókok mindegyikénél azt találták, hogy beolvasták ezt a titkos adatsort, így a fiókok törlését a Valve teljesen jogosnak tartja.

A csalókkal való harc a legtöbb esetben a háttérben zajlik, azonban a mostani kitiltási hullámmal példát akartak statuálni, hogy bemutassák: egy csaló sincs biztonságban, még a profi játékosok sem, akiket ha csaláson kapnak, a Valve minden játékeseményéről kitiltanak majd.

1.
1.
Extol
Jól tette. Szomorú hogy a játékosok ennyire nem becsülik azt, hogy élménynek és közösségnek lehetnek részesei. Le az összes aljadékkal
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...