Máris rekordot döntött a Resident Evil 4 a Steamen

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 25.
  • Hír
Link másolása
Alig került a boltokba a Resident Evil 4 remake-je, máris rekordot döntött. Soha nem voltak még kíváncsiak ennyien egy új Resident Evil-címre, egyszerre 118 ezer játékos nyomult az új résszel.

A premier napján, azaz 2023. március 24-én a Resident Evil 4-remake több mint 118 ezer játékost mozgatott meg egyszerre a Steamen. Ez abszolút frencsájz-rekord, a sorozat történetében ez volt a legnagyobb játékoscsúcs.

Csak összehasonlításként, a korábbi rekorder a Resident Evil Village volt ez a platformon, de ő is csak 106,6 ezer játékost mozgatott meg. Mivel a remake csak most jelent meg, lehet, hogy később még magasabbra kúszhat ez a szám.

Az eredeti Resident Evil 4-ből körülbelül 12,3 millió darab kelt el összesen, igaz, 2005-ben jelent meg, így az új változatnak fel van adva a lecke rendesen.

9.
9.
JohnSpartan
Èn ha sorrendbe kène tennem az első 6 számozott alkotást (nem remakek) akkor, 4; 3; 2; 5; 1; 6!

A 4 messze a legjobb rèsz volt számomra! A legdurvább benne az hogy PS2-es cím ès bőven megelőzte a korát! Sokak belekötnek hogy túl akció dús volt de, szerintem ez marhaság mert a Resi-k mindig is inkább az akció irányúltságuak voltak a Sillent Hillel ellentètben! Nah az inkább volt horror mint a Resi! Ez a véleményem!

Ez a Resi4 remake meg valami eszméletlen lett szerintem! Most tartok a kastèlyban de, már most azt mondom hogy az eddigi legjobb remake lett. "Szerintem" ismètlem!

Lehet túl elfogult vagyok vele mert a kedvenc rèszem kapott remaket de, eddig nagy a lelkesedèsem!

Majd ha a vègère èrtem dől el úgy is minden!
8.
8.
Yanez
#7: Hát látod mindenki más. Én szívesen tolom majd ki és azért nem minden fiatal csak a Fortnite-ot űzi, amúgy pedig az eladási rekordok önmagukért beszélnek.

Hát persze a last gent nézve több volt a jó játék, de a PS5 is csak kb 2 éve van kint. Ugyanez volt a last gen elején is, szinte semmi jó az első két évben, ha szigorúan az exkluzívokról beszélünk. Majd nézd meg mi lesz itt kb 4 év múlva!
7.
7.
Fata Morgana
#6: Persze hogy ment a reamek csak nem ennyi, de a RE4 azért jött XO-ra, és PS4-re (mondjuk akkoriban is a sony volt ebben az első).
A last gen-t, és a current-gent felesleges összehasonlítani, közelben sincs annyi jó cím, mint anno PS4-re és XO-ra.
Szerintem a mai fiatalabb játékosok nagyobb részét marhára nem érdekli egy közel 20 éves játék, mikor Fornite és Overvatch stb... jelenleg a favorit a fiatalok körében.
A "veteránok" mint jómagam nem fogom a kellemes emlékeim, felcserélni (pár feledhető újításért) mivel anno haverokkal együtt toltuk a RE4-et, és azt nem lehet megismételni mert nem lenne ugyan olyan.
Az új játékokról meg annyit hogy 10-ből ha 1-2 jó akkor már örülünk.
6.
6.
Yanez
#2: Már előző genben is ment a remake-ek remake-ek hátán, de szerencsére ez nem megy semminek a kárára, sőt, azok számára, akiknek anno kimaradt vagy túl fiatalok voltak még hozzá, ez egy új lehetőség! A veteránoknak pedig egy kellemes emlék újraélése modern köntösben. Közben meg ugyanúgy jönnek az új játékok és folytatások, mint ahogyan eddig is.
5.
5.
Fata Morgana
#3: Nem fikáztam a játékot nem vágom miből következtettél erre?
Javíts ki ha tévedek, de pont a RE4 volt a leggyengébb eresztés az első 3-om RE után.(az 5. részt nem is említem) Nem mondom hogy xar, de az előző részek feeling-je elveszett a 4. résznél.
Szóval nekem inkább ahogy írtam is ezzel a Gen-el van bajom pl. nem jött ki egy Bloodborne2... vagy hasonlóan nagy exclusive cím amiért az ember rászánná magát a váltásra.
4.
4.
Nothing
Ami engem illet, sajnos "not enough cash, stranger!". :/
Majd talán jövőre, ha olcsóbb lesz + meglesznek hozzá a DLC-k, javítások.
3.
3.
xanatos0911
#2: 25? Wot ya’ on ‘bout m8? Nezd en egyetertek, hogy tul sok a remake, de ez legalabb egy jo jatek jo remake-je. Pont ezt folosleges fikazni szerintem. Ha valasztani kell a Forspoken es ekozott pl (uj IP vs remake) akkor te mit valasztanal? Azert az, hogy valami egy uj jatek vagy uj IP meg nem garantal instant jo minoseget.. Ez legalabb minosegi cucc.
2.
2.
Fata Morgana
Megint egy közel 25 éves játék, amit még PS3-ra, és Xbox360-ra is át portoltak, szóval ennyi a a current gen?? reamek-ek reamek-ek hátán, csak cseppet nézik bolondnak az embereket.
Valószínű én most is megvárom a PS5Pro-t (volt olyan nagyokos aki ezt mondta : hiába várod nem lesz PS5-ből PRO mert nem éri meg a Sony-nak, azt hitte az ember hogy a Sony aki szeret mindent többször eladni, kihagyná ezt a kínálkozó "fejési lehetőséget"?? bizony hogy nem.)ahogy előzőleg a PS4Pro-t utóbbi esetben volt normális játék felhozatal nem úgy mint jelenleg.
Ezért is vártam vele, nem hiszem hogy lemaradtam volna valami korszakalkotó reamek-ről.:)))
1.
1.
crytek
Remek. Akkor a régiek mehetnek végre jó helyre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...