Minden idők legsikeresebb videojátékos filmadaptációja lett a The Super Mario Bros. Movie

  • Írta: szlav
  • 2023. április 15.
  • Cooltúra
Link másolása
Csupán egy hete jelent meg, de a Super Mario Bros.: A Film máris a valaha volt legsikeresebb videojátékos filmadaptáció, és minden idők egyik legerősebb nyitánnyal rendelkező animációs filmje lett.

Az amerikai és a nemzetközi kasszáknál is elképesztőt tarolt a Super Mario Bros.: A Film. Habár még csupán egy hét telt el a premier óta, a Nintendo bajszos kabalája máris elképesztő rekordokat döntöget. Már a nyitóhétvége is hihetetlen volt, hiszen a film beelőzte az addigi rekorder, a Jégvarázs 2 premiert követő számait, mostanra pedig az idei év legtöbb bevételt hozó filmje lett - pedig ez még csak a kezdet!

A Variety által közölt, ennél is frissebb adatok szerint a The Super Mario Bros. Movie már jócskán 500 millió dollár bevétel fölött jár. Ebből mintegy 260 millió dollár érkezett az Egyesült Államok területeiről, a maradék pedig a nemzetközi kasszáktól. Az utóbbi összesítés egyébként 248 millió dollárt jelent, ami önmagában is rekorddöntő adat.

Összehasonlítás gyanánt érdemes Mario 500 milliója mellé helyezni a korábbi évek legsikeresebb videojátékos filmadaptációit. A Warcraft: A kezdetek 439 millió dollárt, a Pikachu, a detektív 433 milliót, a Rampage - Tombolás pedig 428 millió dollár bevételt hozott összesen - ezt pedig nem egyetlen hét alatt, hanem a teljes lefutásuk alatt érték el. Ezek alapján tehát biztosan garantált, hogy előbb-utóbb moziban láthatjuk majd a folytatást is.

3.
3.
Ooorky
Én sajnos Bogyó és Babóca 5-öt néztem a lánnyal...
2.
2.
Darksiders84
Hm pedig egyáltalán nem egy kiemelkedő alkotás, sőt még az akciós szerda árát is sokaltam érte utólag , mivel egy egyszerű átlagos középszerűen megalkotott nagy ezeréves cím,ami sokkal emlékezetesebben is jöhetett volna,még a gyerek se volt elájulva tőle.
1.
1.
Nothing
Mondjuk az eddigi gaming adaptációk ismeretében ez nem nagy szó... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...