SGF 2023: Hét művészi játékot mutatott a Tribeca Games Spotlight

  • Írta: szlav
  • 2023. június 10.
  • Rendezvény
Link másolása
A játékfejlesztés művészet, az pedig világos, hogy a Tribeca műsorán bemutatott címeket hatalmas odafigyeléssel és végtelen szeretettel készítették. Lássuk a felhozatalt!

A híres New York-i filmfesztivál szervezői idén is megrendezték a Tribeca Games Spotlight műsorát, ahol ismét a független fejlesztésű remekműveké volt a főszerep. Összesen csupán hét játékból állt az összeállítás, az azonban minden egyes címen látszik, hogy óriási szeretettel készültek. Az alábbi lejátszóablakban nézhetitek vissza a teljes streamet, lejjebb pedig címenként lebontva mutatjuk a látottakat.

A Highland Song

A Highland Song fejlesztői le sem tagadhatnák, hogy a játékuknak a pompás művészi megvalósítás adott valódi iránymutatást. A játékban megmászhatjuk a skót felvidék hegycsúcsait és bejárhatjuk a szeles kastélyok romjait, útközben pedig megtanulhatunk egyet, s mást a gyönyörű vidék történetéről.

Goodbye Volcano High

A KO_OP aprócska csapata kihajította az ablakon a hagyományos fejlesztőcsapatok hierarchiáját, a stúdió tagjai teljes együttműködésben, egyenrangú felekként, egyenértékű beleszólással készítették el a Goodbye Volcano High című játékot. Az eredmény egy imádnivaló visual novel egy csapat fiatal dinoszauruszról, akik éppen a középsulis ballagásukra készülnek - még mielőtt eljönne a világvége. Te mit tennél, ha tudnád, hogy már csak egyetlen éved van hátra ezen a világon?

 

Chants of Sennaar

A Focus Entertainment és a Rundisc játéka Bábel tornyának legendáját meséli el, öt különböző, más-más nemzeti háttérrel rendelkező főszereplővel. A különféle nyelveket beszélő emberek ugyan szóban nem értik meg egymást, egy kis kreativitással és kitartással azonban áttörhetjük a kulturális gátakat. Ha pedig mindez nem elég, akkor csak nézzetek rá a pazar látványvilágra! A Chants of Sennaa szeptember 5-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre.

Nightscape

Mi történik akkor, ha az éjjeli égbolton egyszer csak kihunynak a csillagok? Ebben a gyönyörű 2.5D-s platformer-kalandjátékban a mi feladatunk lesz, hogy újra az égre fessük Arábia csillagképeit, útközben pedig tanulhatunk is egyet, s mást azok történetéről.

 

Stray Gods

A Stray Gods egy olyanszerepjáték-musical, ahol mi magunk kelthetjük életre a dalokat. Miután főszereplőnk, Grace a modern világban rejtőzködő görög istenek célkeresztjébe kerül, csakis az énekhangjával nyerhet megváltást. Grace hangját egyébként a tehetséges szinkronszínésznő, Laura Bailey kölcsönzi, a zenei aláfestés pedig a remek zeneszerző, Austin Wintory munkája. A Stray Gods augusztus 3-án érkezik PC-re.

The Expanse: A Telltale Series

Ismét megmutatta magát a Telltale és a Deck Nine gondozásában készülő The Expanse-játék. A méltán híres regény- és tévésorozat videojátékos mellékága Camina Drummer (Cara Gee) eredettörténetét meséli el egy narratív-fókuszú kalandjátékban, ahol a nehéz döntéshelyzetek természetesen a mi kezünkbe kerülnek. Dátumot sajnos továbbra sem kaptunk.

Despelote

A Despelote egy kétfős fejlesztőcsapat valódi szerelemprojektje. 2001-et írunk a helyszín pedig Ecuador ahol egy 8 éves focirajongó kisfiú szemével csodálkozhatunk rá a világra. A képi látvány valódi fotók és kézzel rajzolt figurák összeállításával kel életre, a beszélt szövegek jelentős része pedig teljesen improvizált.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...