A Bloober Team felhagy a pszichológiai horrorjátékok készítésével

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. június 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Layers of Fear felújított és kibővített változata június közepén jelent meg: a fejlesztők szerint ekkor lezárult egy korszak.

A Bloober Team az Engadgetnek adott interjújában beszélt arról, hogy a Layers of Fear felújított változatának a megjelenése lezárt egy szakaszt a játékfejlesztőcég életében. Piotr Babieno, a stúdió társalapítója megerősítette, hogy június 15-én elindult a színfalak mögött csak Bloober Team 3.0-nak becézett stílusváltás. Babieno szerint nem hagynak fel a horrorgyártással, azonban nem a pszichológiai horror lesz a fő profiljuk. 

Ez furcsán hangozhat, hiszen hozzájuk kapcsolódik a Layers of Fear franchise, az Observer, a Blair Witch és a The Medium is: ezek közül mindegyik a műfaj kiemelkedő darabja. Sokan mégis sétaszimulátornak csúfolják a felsorolt címeket. "A történetre, a hangulatra, a grafika és a zene minőségére koncentráltunk, de a játékmechanikára nem fordítottunk nagy figyelmet" - mondta erre Babieno. 

Konklúzióként az interjú végén Babieno elmondta, hogy a jövőben nem az érzékekre fordítják majd a hangsúlyt, hanem a cselekményre és a játékosok ügyességére. Emellett azt is közölte, hogy ennek az új hullámnak a Silent Hill 2 újrázása lesz az első példája. 

Kíváncsian várjuk, hogyan újítanak majd a Bloober Teamnél! 

5.
5.
Raam989
Krisztus borogass. Az sh2 pont hogy a pszichológiai horror alapköve és ebben a szellemiségben csinálnak belőle remake-et? Vártam a játékot mint a megváltást, de ezek után komoly kételyeim támadtak...
3.
3.
TrishtanAG
Mondjuk a sétaszimulátor, nem egy szitokszó, hanem egy játékstílus. Olyan, mintha az ID azért sírna, mert FPS-nek csúfolják a játékaikat.
2.
2.
honest guy
"Sokan mégis sétaszimulátornak csúfolják a felsorolt címeket."
Nem véletlenül. Nekem a The Mediumnál és a Layers of fearnél is teljesen ez volt az érzésem. Szinte semmi kihívás nem volt egyikben sem.
1.
1.
Doomsayer
"közölte, hogy ennek az új hullámnak a Silent Hill 2 újrázása *lesz* az első példája"

2021-től 2023-ig készült és már kész van, csak nem adta még ki a Konami. Nem tudom miért mondja azt, hogy *most* aztán nagy váltás van már két hete, és az SH2 *lesz* az első új cucc. Minden esetre azért remélem, hogy nem csináltak nettó shoot 'em up játékot belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...