További 100 embert bocsájt majd el a CD Projekt Red

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 26.
  • Biznisz
Link másolása
A májusi elbocsájtások után most egy újabb leépítés várható, ami nagyjából a dolgozóknak 9%-kát jelenti, a cég ettől reméli, hogy agilisebb és versenyképesebb lesz a működése.

Hiába ment jól a CD Projekt RED-nek tavaly, és hiába bocsájtottak el már egy adag dolgozót májusban, úgy fest, hogy a cég további áramvonalasításokat tervez. A lengyel kiadó és fejlesztőstúdió tervei szerint körül-belül 100 főtől, a dolgozók nagyjából 9%-tól válnának meg.

A jelenleg futó három projekt (Polaris – The Witcher franchise, Orion – Cyberpunk franchise és Hadar – új franchise) a cég meglátása szerint nem igényel akkora munkaerőt, mint amekkorával rendelkeznek, reményeik szerint így egy még agilisebb működést tudnak elérni.

Hogy valóban összejön-e a cég meglátása, és az ugyanannyi munka kevesebb emberre egy produktív stratégia lesz-e, vagy esetleg az elvégzett munka minőségének rovására megy majd a dolog, még nehéz megmondani. Az elbocsájtásokat nem azonnali hatállyal fogják eszközölni, számos távozó munkatárs csak a 2024-es pénzügyi év első negyedévében küldenek csak el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...