Tavaly is jól ment a CD Projekt RED szekere

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 31.
  • Biznisz
Link másolása
A lengyel kiadó-fejlesztő is közzétette a 2022-es évre vonatkozó pénzügyi jelentését, ebből kiderült, hogy 66 százalékos nyereségnövekedést ért el a vállalat. Még mindig viszik a játékaikat, mint a cukrot.

A CD Projekt RED 2022-ben 222 millió dollárnak megfelelő lengyel złoty bevételt ért el, ami jelentősen több az előző évi 207 millió dollárhoz képest. Nyeresége viszont 66 százalékkal, 209 millióról 347 millióra nőtt. A növekvő tendencia ellenére a cégnek nem sikerült elérnie azt a sikert, amit 2020-ban, amikor a Cyberpunk 2077 megjelenése hatalmas bevételi ugrást jelentett (268 millió dollár).

Ha a veszteségeket is belekalkuláljuk, akkor 7 százalékos bevételnövekedésről számolhatunk be az előző év azonos időszakához képest, ami szerény adat, de a lengyeleknek tavaly nem jelent meg jelentős játékuk. A Cyberpunk 2077 még mindig komoly eladásokat produkál, köszönhetően annak, hogy a vállalat elkötelezte magát a problémák kijavítása és a további tartalmak hozzáadása mellett. A Netflix Edgerunners animéje is további lendület adott a frencsájznak.

A társaságnak 18 százalékkal sikerült csökkentenie a működési költségeit, ami hozzájárult a nyereség növeléséhez.

Mint ismert, nemrégiben újraindították a Project Sirius fejlesztését, jelentősen átalakítva a korábbi elképzeléseket. A The Witcher-univerzumban játszódó mellékágat a The Molasses Flood csapata készíti. Már a kiadó is elismerte a pénzügyi jelentés során, hogy a projekt "nem volt kellőképpen összehangolva" és "jobb korábban megvágni" a fejlesztési költségeket, mindazonáltal átértékelik az eredeti koncepciójukat.

Ami pedig a Cyberpunk 2077 kiegészítőjét illeti, júniusban új infókat és látnivalókat kapunk a Phantom Libertyről.

4.
4.
Kamukaze
#2 Az a patch sajnos többet ártott a W3-nak mint használt.
3.
3.
Nate Hope
#1: Úgy cirka 20 millió játékos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...