Vajon a Take-Two megveszi a Gearbox Software-t?

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 22.
  • Biznisz
Link másolása
Iparági pletykák szerint az Embracer Group megválna a Borderlands mögött álló stúdiótól, és sokak szerint a Take-Two-nál jó kezekben lenne a csapat. Most a kiadó vezérigazgatója is megszólalt az ügyben.

Még a hónap elején reppentek fel hírek arról, hogy egy széles körű szerkezetátalakítás részeként az Embracer eladná a Gearbox Software-t. Sokan arról kezdtek spekulálni, hogy a potenciális vevő a Take-Two lehet, hiszen a kiadó és stúdió kapcsolata hosszú múltra tekint vissza, elég csak a Borderlands-frencsájzra gondolni.

Erről megkérdezték a Take-Two vezérigazgatóját, Strauss Zelnicket is a cég részvényeseinek tartott eligazításon. A CEO nem erősített meg semmit, de nem is cáfolta a dolgot:

"Hosszú távú kapcsolatunk van a Gearboxszal. Csodálatos cég. Nemcsak a Borderlandset, hanem a Tiny Tina's Wonderlandset és más címeket szállítottak le nekünk." - fogalmazott Zelnick. "Nincs kétségem afelől, hogy a jövőben is sikeresek lesznek. Nagyon örülünk neki, hogy hosszú távú kiadói kapcsolatban állunk velünk, ami fennáll majd a Gearbox új tulajdonosára való tekintet nélkül is, de nem vagyunk hajlamosak lehetséges adásvételekről spekulálni."

A Take-Two legutóbb 2022-ben a Zynga csapatát vásárolta fel 12,7 milliárd dollárért. Az Embracer eredetileg 1,3 milliárd dollárt fizetett a Gearboxért 2021-ben, de a csapat játékait továbbra is a Take-Two adta ki, nem lennénk meglepve, ha egyszer belsős stúdióvá válna Gabe Newell brigádja.

3.
3.
delphijos
"de nem vagyunk hajlamosak lehetséges adásvételekről spekulálni"

szerintem az inkább "hajlandóak" mert így nem sok értelme van.
2.
2.
Doomsayer
Amúgy most volt valami pandora's box, vagy milyen nevű kiadás amiben a létező összes Bordi meg a létező összes DLC ever benne van és egy játék árába kerül. Úgyhogy akkor nem vettem meg.
1.
1.
crytek
Ez a borderlands széria olyan gyenge hogy a msnak se kell :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...