Meghackelhették a Sonyt?

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 26.
  • Pletyka
Link másolása
Egy orosz–ukrán hackercsoport állításak szerint minden Sony-rendszert feltörtek, és mivel a japán cég nem hajlandó nekik fizetni, ezért áruba bocsájtják a fájlokat. Már, ha valóban megtörtént a támadás.

A Ransomed.vc egy igen friss hackercsapat, mégis azt állítják, hogy sikeresen feltörték a japán techóriás rendszereit. Az ausztrál Cyber Security Connect foglalkozott az hírrel behatóbban, értesüléseik szerint az orosz–ukrán csoport összeköthető más, korábbi dark weben operáló csapatokkal, így a fenyegetés valósnak tűnhet. A hackerek emellett közölték az ellopott fájlok fastruktúráját is, benne hitelesnek tűnő japán szövegekkel, prezentációkkal és Java-fájlokkal.

Ha valaki emlékszik még a 2011-es PSN-t ért támadásra, annak okkal ugorhat görcsbe a gyomra, hisz anno több tízmillió felhasználó adatait lopták el. Ez a támadás pedig nemcsak a PlayStation hálózatára terjed ki a támadók elmondása szerint, hanem a teljes Sony-infrastruktúrára.

Már ha valóban megtörtént a támadás. A Sony ugyanis nem jelzett behatolást, és az ausztrál lap értesüléseit sem kommentálta. További kétkedésre ad okot, hogy csak nagyjából 6.000 fájlt loptak el és bocsájtottak áruba szeptember 28-i határidővel, ezt követően valószínűleg közzé teszik az ellopott adatokat. Egyelőre nehéz megmondani, hogy valóban történt-e támadás és adatlopás, de ha igazak a hackerek állításai, akkor csütörtökön megtudjuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...